Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Αφιερωμένο στη μνήμη του Μίλτου Κλοκίδη




Όταν κατατάχθηκα γνώρισα στο κέντρο έναν αρχιτέκτονα στην ηλικία μου τότε που είχε σπουδάσει στην Ιταλία, ο οποίος με το που έμαθε ότι κατάγομαι από την Βέροια με ρώτησε «από εκεί δεν είναι ο Κλοκίδας;» Δυσκολεύτηκα να καταλάβω, αλλά επρόκειτο για τον Μίλτο Κλοκίδη. Τον ρώτησα από που ήξερε το όνομα και μου είπε ότι στην αρχιτεκτονική σχολή κάνανε συχνές αναφορές σ’ αυτόν κυρίως για τις αυτοδιαχειριστικές προσπάθειες που είχε κάνει στην γειτονιά του. Δεν ξεκαθάρισε βέβαια αν αυτό γινόταν στις συνελεύσεις ή στις παραδόσεις.  Ήξερα και δεν μίλησα. Διαβάζοντας το κείμενο των New York Times είδα αυτό που επρόκειτο να μας συμβεί αν ο ΜΚ δεν είχε έρθει από νωρίς σε επαφή με την πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που περιγράφεται στο τέλος του κειμένου. 

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Πως τα ποιοτικότερα γάλατα παρουσιάζονται στην αγορά ως κατώτερα - Του Κίμωνα Ανδρέα Καρατζά

Ήμουν έτοιμος να πιστέψω πως είχαμε πέσει λόγω της φτώχειας μας στο να τρώμε τα σκουπίδια της διεθνούς αγοράς, με το γάλα πρώτο και καλύτερο. Κάποια στιγμή διάβασα ένα κείμενο του Πάσχου Μανδραβέλη. Αλλιώς τα έλεγε και δεν τον πίστεψα. Έως ότου έφτασα στο κείμενο ενός επιστήμονα Έλληνα κατοίκου εξωτερικού και καθηγητή πανεπιστημίου, στον τομέα της Χημείας Τροφίμων και φαρμάκων. Ησύχασα γιατί τελικά δεν θα με αναγκάσουν να τρώω σκουπίδια και μελαγχόλησα γιατί ακόμη μια φορά έμεινα χωρίς βαρβάρους. Το κείμενο λοιπόν

Πως πέφτουν οι τιμές στα φάρμακα.

Κάπου εκεί γύρω στο 14' ακούγεται το πόσο έπεσαν οι βιταμίνες με μιά απλή κίνηση. Ο φαρμακοποιπός βέβαια είπε ότι οι βιταμίνες δεν είναι φάρμακα...
http://farmakopoioi.blogspot.gr/2014/03/11000-video.html

Φαρμακοποιοί: Μετά;



Στο δήμο Βεροίας απ’ ότι τουλάχιστον είδα στον τηλεφωνικό κατάλογο έχει 72 φαρμακεία. Αν ακολουθήσουμε το μοντέλο της Δανίας θα πρέπει σε βάθος λίγων χρόνων να κλείσουν τα 67! Αν πάλι ακολουθήσουμε το συγγενέστερο προς εμάς μοντέλο, δηλαδή της Βουλγαρίας,  θα πρέπει να κλείσουν 29!

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Ανακοινωση Δημοτικης παραταξης ΛΑ.Σ. Βέροιας: Σε ιδιώτες υπηρεσίες δήμων με ενέχυρο τα τέλη που πληρώνει ο λαός,

Η ανακοίνωση της ΛΑΣ είναι το κλασικό παράδειγμα για το πως ένα πράγμα μπορεί να φανεί για κάποιον ανέλπιστα καλό και για κάποιους άλλους καταστροφή. Αυτό βέβαια που μου κάνει εντύπωση είναι γιατί κάποιοι άνθρωποι που πρακτικά δεν θα θιγούν από τις ρυθμίσεις του Νόμου το έριξαν στην γκρίνια. Θα μπορούσαν να γκρινιάζουν πολιτικά πρόσωπα που υπόσχονται διορισμούς. Αυτοί τι να υποσχεθούν. Κάποιοι άλλοι που πρόκειται να πάρουν προσοδοφόρες θέσεις αντιδημάρχων, Αυτούς τι τους κόφτει αφού αντιδήμαρχοι δεν θα γίνουν ποτέ.  Ας είναι. 

ΜΗΣΥΦΑ: Ότι μπόρεσε να μάθει ένας πολίτης



ΜΗΣΥΦΑ είναι τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα. (Over-the-counter drug ή ΟΤC)


Βρήκα κάποιες πληροφορίες και τις δημοσιεύω με επιφύλαξη.  Θα χαρώ να με διορθώσουν. Επίσης ανάρτησα εδώ και μια λίστα των ΜΗΣΥΦΑ στην χώρα. Παρότι τα ΜΗΣΥΦΑ είναι στη χώρα μας λιγότερα από κάθε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα  δεν παύουν να είναι 930 σκευάσματα! Βέβαια πάρα πολλά είναι διαφορετικές συσκευασίες ενός φαρμάκου και πιθανώς να φτάνουμε σε 200 με 300 αλλά και πάλι δεν είναι λίγα.

ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΕΤΑΑ



ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΕΤΑΑ ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, ΣΤΙΣ 11:00 ΠΜ, ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΑΡΝΗ 22 Οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων  εις βάρος 50.000 μηχανικών δεν θα περάσουν!

Ε, μα πια...


Από το site του Δημήτρη Καρολίδη

00-0085-4-452Σάββατο 29 Μαρτίου στις 8.30 μ.μ. ΑΝΑΨΤΕ όλα τα φώτα!!!! - OXI στην ώρα του μα@@κα! - Δεν είναι τίποτε παραπάνω από μια άσκηση επιβολής πειθαρχίας

Γέφυρα Κούσιου: Κι αυτήν θα την τελειώσουν (για να «δείξουν έργο»)



Το blog αναφέρθηκε σε δύο από τα έργα που οι υποψηφιούλιδες υπόσχονται ότι θα  συνεχίσουν και θα αποπερατώσουν. Κι αν για το κολυμβητήριο και τον δρόμο τα πράγματα είναι απλά για την γέφυρα υπάρχει μια όντως περίπλοκη κατάσταση.

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Όταν το ταλέντο συναντά την εργατικότητα

Το κολυμβητήριο. Κι αυτό θα το αποπερατώσουν



Αποτελεί το δεύτερο χαριτωμένο θέμα με το οποίο απασχολούνται οι υποψήφιοι δήμαρχοι. Φυσικά θα το συνεχίσουν και θα το τελειώσουν και αυτό. Ποια λεφτά και ποιο κόστος λειτουργίας.  Το συμφέρον του λουόμενου λαού πάνω απ’ όλα. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Ας τα δούμε ένα ένα

Με λένε να πάω να τα πω...

Στην αρχή εκνευρίστηκα. Τώρα το θεωρώ τίτλο τιμής.

Δρόμος Άνω Κάτω Σέλι: Πικρός επίλογος για αποφυγή χαζού προλόγου



Αυτές τις ημέρες εξελίσσεται η δίκη για τον δρόμο Άνω Κάτω Σελίου. Πληροφορίες εδώ, εδώ, εδώ και εδώ. Υπάρχουν και άλλες αναρτήσεις. Αν ψάξεις στο blog αυτό θα τις βρεις εύκολα.
Σήμερα δεν θα ασχοληθώ με τι συνέβη κατά την εκτέλεση του έργου αλλά με το πώς έγινε η σύλληψη και ο σχεδιασμός του και φυσικά θα κάνω μελλοντικές προβλέψεις και ευχές.

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Δικαστήρια και πάλι.



00-0085-4-486Όποιος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τιw προκλήσεις του μέλλοντος κλαίει με ηχηρά αναφιλητά για το παρελθόν που έφυγε. Συχνά  άδικα, γιατί το μόνο παρελθόν που έχει αξία είναι αυτό που μπορεί να σου διδάξει πώς να πορευτείς στο μέλλον. Τέλος πάντων. Αποδίδεται ανακοινωθέν του Συλλόγου «Ανθρώπινο Δυναμικό» με (σχετικά σκληρά) σχόλια του Blogger.
Το κείμενο πάρθηκε από το Verianet

Εντάξει… Μην κάνουμε κι έτσι!!! Ένα «Δημου-γράφημμα» είναι… -

Υπέροχο κείμενο του του Δ. Καρολίδη (με σημείωμα του Blogger στο τέλος)


Τετάρτη, 26 Μάρτιος 2014
00-0085-4-48800-0085-4-487Ο Νίκος Δήμου εμφανίζεται εδώ και πολλά χρόνια σαν «συγγραφέας»… Με τη λογική του όποιος γράφει βιβλία (πρέπει) να είναι συγγραφέας, ε…τότε είναι κι αυτός…

Όπως είναι και η Βέφα Αλεξιάδου… Κι αυτή έχει γράψει βιβλία…

Η μεταξύ τους συνταγή δε διαφέρει και πολύ…

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Ομιλία του Γιάννη Αγγέλογλου Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου στο Δημοτικό Συμβούλιο (χθες 25/3/2014)
Αυτό το πανώ κύριε πρόεδρε που ανοίγω και θέτω υπ΄ όψιν του αξιότιμου Δημοτικού συμβουλίου και των πολιτών που παρευρίσκονται, ήταν μαζί μ΄ ένα όμοιό του αναρτημένα στις δύο εισόδους του Δημαρχείου επί μακρόν.

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Eπάγγελμα ΠΑΣΟΚ>Πρώην βουλευτές επικεφαλής δημοσίων οργανισμών (ονόματα)



Το κείμενο είναι αντιγραφή από το Κουρδιστό πορτοκάλι.
Κάτι με θύμιζε η φωτογραφία και είπα να το βάλω

Αστικές Αναπλάσεις: Βανδαλισμοί μικρής εξουσίας



Είναι ολοφάνερο ότι όσοι απεργάστηκαν αυτήν την καταστροφή μισούσαν την πόλη τους. Τέτοιας έκτασης  τσιμεντοποίηση μόνον σαν σκόπιμη καταστροφή μπορεί να  εκτιμηθεί.

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Εκλογές ΟΤΑ 2014: Το κτίσιμο των συνδυασμών



Το ότι τα πολιτικό σύστημα λειτουργεί σαν Κίρκη που με το άγγιγμα του ραβδιού της μετατρέπει ανθρώπους σε γουρούνια το έχουμε εμπεδώσει. Το ότι αυτό συνέβη σ’ όλα τα μέλη όλων των Δημοτικών Συμβουλίων της χώρας, άρα και της Βέροιας  δεν σηκώνει αμφιβολία.  Το ερώτημα, που αν και απαντήθηκε σε γενικές γραμμές σηκώνει κι άλλο διερεύνηση, είναι γιατί ο επίσημος υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας  για την Δημαρχία της Βέροιας φαγώθηκε να χρησιμοποιήσει τα υλικά κατεδαφίσεως της  πασοκτσούς κ. Ουλσουτζόγλου.  

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Παρατηρήσεις και προτάσεις για την κατάρτιση των επιχειρησιακών προγραμμάτων των περιφερειών

Το επιχειρησιακό πρόγραμμα αποτελεί τον οδικό χάρτη για την πολύπλευρη ανάπτυξη της Περιφέρειας. Περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια
- πώς θα θέλαμε να είναι η περιφέρεια μας σε τρία χρόνια

Δύο παρτέρια στη Βενιζέλου



Πολλά καλά παιδιά απλωθήκαν στα πεζοδρόμια. Λογικό. Έμψυχες ή άψυχες οντότητες επεκτείνονται με την απουσία  ορίων ή περιορισμών. Αργά τα στερεά, γρηγορότερα τα υγρά ταχύτατα τα αέρια, γρήγορα τα φυτά γρηγορότερα τα ζώα  και για να μη τα πολυλογούμε με ασύλληπτη ταχύτητα οι Βεριώτες καταστηματάρχες. Φυσικά όταν εμφανίζονται και εφαρμόζονται  όρια όλα αλλάζουν αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Αστικές Αναπλάσεις: Τα σχέδια που συνεχίζουν να αλλάζουν...



Η εξουσία συνεπάγεται διαφθορά. Οι θεσμοί σκοπεύουν στην πρόληψη της διαφθοράς. Στην χώρα μας οι θεσμοί  που προλαμβάνουν την διαφθορά έχουν αποτύχει. Για να ακριβολογούμε είναι λες και φτιάχτηκαν για να παράξουν διαφθορά. Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες που πέρασε νομοσχέδιο που την χαρίζει σ’ όλους τους Δημάρχους που έκαναν ζαβολιές. Είναι βέβαιο ότι θα έρθει και θα περάσει κι άλλο.

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

"Δομές" και πάλι...

O Χάρης Κουρουζίδης ανάρτησε κείμενο στο g+. Είναι ανακοίνωση του συνδυασμού ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. Όπως μπορεί κανείς να δει στο κείμενο εκφράζεται η ευχή να γίνει Δημοτικό Ιατρείο και ένα δίκτυο αναδιανομής φαρμάκων. Οι ερωτήσεις:

Γέφυρα Κούσιου: Σαν αρχαίο δράμα



Μερικές φορές θυμάμαι εκείνη την μετάφραση/απόδοση των Αχαρνών του Αριστοφάνη από τον Σαββόπουλο το 1976. Εκεί μετά από όλα τα δρώμενα της πλοκής του έργου ο κήρυκας είπε «Και να φαντασθείς πως όλα ξεκίνησαν όταν το κεφάλι του νυμφίου παίχτηκε σε επίπεδο κρεοπωλείου». Υπονοώντας την σκηνή όπου ο Δικαιόπολις απελογείτο στην πόλη έχοντας το κεφάλι του στον «πάγκο του χασάπη» με την ρήτρα να το χάσει αν πει κάτι που δεν άρεζε στον όχλο.

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Ποιές κουφάλες δεν θέλουν ιδιωτικοποιήσεις;

Κουφάλες. Ναι. Γιατί χαζούς δεν μπορείς να τους πεις πλέον.

Η παρέμβαση στα φάρμακα και ο παραλογισμός που ακολούθησε



Το κείμενο κατεβάστηκε από το Quartz και γράφτηκε όσο διαρκούσε η τελευταία διαπραγμάτευση με την τρόικα.. Τα στοιχεία που παρουσιάζει είναι από χρήσιμα έως σοκαριστικά. Αυτό που ο συντάκτης του δεν γνωρίζει είναι ότι ο παραλογισμός στον οποίον αναφέρεται είναι ένας ιερός θεσμός στην χώρα που αναπαράχθηκε σε τομείς τους οποίους ο συνηθισμένος άνθρωπος ακόμη δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει. (Μηχανικοί, Αγρότες, Έμποροι και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό). 
Η μοιραία κατάληξη μιας κοινωνίας που παραδόθηκε αμαχητί στο πολιτικό της σύστημα

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Η συνέντευξη του κ. Μαρκούλη

http://www.youtube.com/watch?v=Upz3nD-GpJQ#t=19
Τοποθετώ το link γιατί απ' ότι άκουσα κάποιοι τον σνόμπαραν.
Μάλλον ο φίλος Αντώνης δεν έμαθε ακόμη τους όρους των προεκλογικών συναλλακτικών ηθών.

Αλοίμονο...



Χθες ένας αντιδήμαρχος ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφιος για δήμαρχος και ανακοίνωσε τα ονόματα των υποψηφίων συμβούλων.

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Εκεί που έχουν δημοτικούς άρχοντες

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Βιογραφικό σημείωμα του Ιωάννη Δαμ. Ακριβόπουλου

Με τον Γιάννη Ακριβόπουλο μοιράστηκα κοινή προσπάθεια για την πόλη. Δεν θα μπορούσα να μη δημοσιεύσω το Βιογραφικό του. Οι ερωτήσεις έπονται.

Δημοτικό Συμβούλιο της Βέροιας: Απόπειρα ψυχογραφήμματος



Την περίοδο αυτή που αρκετοί συμπολίτες μας τριγυρνάνε καλοντυμένοι ζητώντας ψήφο και στήριξη προκειμένου να αναλάβουν δημόσια αιρετά αξιώματα, έρχεται και ξανάρχεται όλο και πιο συχνά στη μνήμη μου η εικόνα σοβαρών και τίμιων ανθρώπων να σηκώνουν το χέρι τους πρόθυμα στο Δημοτικό συμβούλιο μόνο και μόνο γιατί τους το ζητούσε με ένα αυστηρό βλέμμα η έδρα. 

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Ανταποδοτικότητα των τελών του ΤΟΕΒ

Ζούμε σε αγροτική περιοχή, η γη της οποίας (ως επί το πλείστον) προέκυψε από μια εκτεταμένη αποξήρανση. Έπεσε στο μάτι μου σε ένα κείμενο το οποίο αναφερόταν στην λειτουργία του ΤΟΕΒ. Δεν μπορώ να ξέρω αν οι συντάκτες του κειμένου που ισχυρίζονται μάλιστα ότι έχουν συγκροτήσει και "κίνημα" έχουν δίκαιο ή άδικο ή αν αυτά τα οποία αναφέρονται σ' αυτό  έχουν εφαρμογή στην περιοχή μας.

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Φάλτσα τιτιβίσματα



Δεν μπορούσα να φαντασθώ ότι θα μπορούσα να γράψω για κάτι που μου συνέβη στο …twitter. Κι όμως για όλα υπάρχει πρώτη φορά.

Προδημοσίευση

Πριν μέρες εκδήλωσα εδώ αλλά αλλά και στο twitter την πρόθεσή μου να βγάλω σε δημοπρασία την ψήφο μου. Στο twitter είχα της αντιδράσεις που φαίνονται στην συνημμένη φωτο. Σήμερα δίνω μιά πρώτη άποψη του κειμένου που θα δώσω στε έντυπα της πόλης μου. Τό γιατί πρέπει να είναι έντυπο το κείμενο (και να συνοδεύεται από έντυπο κουπόνι) φαίνεται προς το τέλος του. Όσοι έχουν μια πιό καλή ιδέα ας την πούνε.

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Στο Πρωτοδικείο η διαμάχη Κατσανέβα - Wikipedia γιατί τον αποκαλεί «όνειδος»


Το κείμενο πάρθηκε από το site iefimerida. Είχε και φωτογραφία αλλά δε γούσταρα. Στο twitter πάντως είχε ένα σαρκασμό που αξίζει να δείτε. (Στο τέλος του κειμένου υπάρχει η εξήγηση)

Απορία

Διάβασα το παρακάτω στο TwitLonger Πείτε μου σας παρακαλώ είναι αληθές;

Κίνηση-ματ από τη Μαρινόπουλος Πηγή:www.capital.gr

του Νίκου Χρυσικόπουλου από το Capital
 Εμφατικό παρόν στο χορό των deals που καλά κραττεί το τελευταίο διάστημα στην αγορά του οργνωμένου λιανεμπορίου έδωσε η Μαρινόπουλος Α.Ε. με την υπογραφή συμβολαίου για την μετατροπή, υπό καθεστώς δικαιόχρησης, του δικτύου των 149 καταστημάτων της αλυσίδας «Αρβανιτίδης Α.Ε.» σε Carrefour Μαρινόπουλος και Carrefour Express.

Γέφυρα Κούσιου: Το στήσιμο




Η χθεσινή αναφορά στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βεροίας δεν ήταν
ολοκληρωμένη. Για την ακρίβεια δεν έγινε λεπτομερειακή περιγραφή του σκεπτικού με βάση το οποίο προτίθεται να προσφύγει η Υπηρεσία. 

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Μπαρ-βιβλιοθήκες διασκεδάζουν και… μορφώνουν!

perierga.gr - Νέα τάση: Μπαρ-βιβλιοθήκες διασκεδάζουν & μορφώνουν!  
Στην πόλη μου, την Βέροια, έχουμε μια βιβλιοθήκη που θέλει να πιστεύει ότι είναι η καλύτερη της χώρας. Αρκετές φορές προβληματιστήκαμε για την θέση της βιβλιοθήκης στον κόσμο του internet. Κάποιοι κάπου αλλού βρήκανε άλλες διεξόδους. Δεν είναι κακό....
Το άρθρο από εδώ

Δέσμευση ψηφοφόρου

Θα ψηφίσω για δήμαρχο όποιον δεσμευθεί ότι

Γέφυρα Κούσιου: Διοικούμεθα;



H  46/2014 πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου τελικά βρέθηκε. Είναι η απορριπτική της αίτησης ελέγχου Νομιμότητας της 2ης Συμπληρωματικής Σύμβασης του έργου «Γέφυρα Κούσιου». Παρότι την αίτηση δεν την έχουμε στα χέρια μας για να δούμε τα επιχειρήματα που είχε χρησιμοποιήσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βεροίας μπορούμε από το κείμενο να εικάσουμε ότι κατ’ αρχήν ζητούσε να πληρωθεί EXTRA ο εργολάβος για τα ικριώματα της γέφυρας Κούσιου.

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Οι αντιφρονούντες θα τιμωρούνται

Μια πρώτη γεύση για το τι σημαίνουν οι νόμοι λογοκρισίας που θα περάσει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του κ. Σαμαρά πήραν τέσσερις πολίτες της Κεφαλλονιάς που τόλμησαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε μια απόφαση ορισμένων δημοτικών συμβούλων.
Του Γιώργου Καισάριου

Ενδεικτικό της διαφοράς φιλοσοφίας μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, είναι ο τρόπος αντιμετώπισης και χειρισμού σε ένα καθεστώς πτώχευσης. Στην προκειμένη περίπτωση, ας εξετάσουμε την πτώχευση πόλεων.

Οι αιώνιοι (πλην καλοπληρωμένοι) αγράμματοι



00-0085-5-443 


Σε κείμενο με τίτλο «Αιώνιοι, και οι δαπάνες για την…παιδεία» - Του Θανάση Νικολαΐδη από το site του φίλου Δημήτρη Καρολίδη αντιγράφονται μαργαριτάρια που ψάρεψε ο συντάκτης. Το κακό είναι πως δεν προέρχονται από γραπτά μαθητών γυμνασίου αλλά από καλοπληρωμένους δημοσιογράφους.

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Μνήμη και βραδυπορία



Δεν είναι υποχρεωτικό να θυμάται κανείς μια ανάρτηση αυτού του blog. Γι’ αυτό υπάρχουν τα links. Σ’ αυτό το link λοιπόν περιγραφόταν μια καταγγελία/ προσφυγή στην Εισαγγελία Εφετών. Είχε κατατεθεί την 13 Νοεμβρίου 2013 και κόντευε να ξεχαστεί..

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Γέφυρα Κούσιου: Τι είναι αυτό το θέμα της Οικονομικής Επιτροπής; Έκκληση σε αναγνώστες



Ζητώ απ’ όσους με διαβάζουν, αν ξέρουν, να με πουν τι είναι αυτή η  46/2014 πράξη Ελεγκτικού Συνεδρίου για το έργο «Κατασκευή Γέφυρας Αφών Κούσιου». Ενημερώνω ότι για αυτήν, η οικονομική επιτροπή του Δήμου Βεροίας πρέπει να εξουσιοδοτήσει δικηγόρο για να κάνει προσφυγή την Τρίτη 11 Μαρτίου 2014.

Τα παιδιά του κομματικού σωλήνα και ο πραγματικός κόσμος

Αν είσαι συστημικός καραγκιόζης, είσαι συστημικός καραγκιόζης, πάει και τελείωσε. Αντιγράφω κείμενο από το ηλεκτρονικό δελτίο τύπου του ΤΕΕ. Στο κείμενο έχω προσθέσει και link. Έχει ενδιαφέρον. Μέχρι και πλάκα θα έλεγα. 

Από το βιβλίο - "Ζητείται ένα θαύμα για την Ελλάδα."

Ημερολόγιο ενός προεδρικού απεσταλμένου, 20 Ιανουαρίου - 27 Φεβρουαρίου 1947
Paul A. Porter

Συνελήφθη μικρομεσαίος για μικροποσότητα αξιοπρέπειας

Είναι αλήθεια ότι η βρώμα μας πνίγει πλέον όλους. Όσοι έχουν φωνή άρχισαν πια να την χρησιμοποιούν.
Αγις Βερούτης από το capital.

Σοσιαλισμός κι αυτόνομη θέρμανση

Απλά και κατανοητά λόγια από τον Γ. Καραβάνα (karavanas1@hotmail.com) (από το blog του)

ΒΕΡΟΙΑ -- ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΟΛΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ‏ ΣΤΟ ΒΕΡΜΙΟ.‏



Οι Δημοτικές Εκλογές πλησιάζουν και κάποιοι θεωρούν πως αν κάνουν φασαρία θα μαζέψουν ψήφους. Βλέπεις είναι και ο Εκλογικός νόμος που απαιτεί κοντά 150 υποψήφιους για κάθε συνδυασμό καθώς και ο ανταγωνισμός χωρίς κανόνες που τρελαίνει τους ανθρώπους. Στις εκλογές δυστυχώς δεν καταφέραμε να θέσουμε κανόνες.

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

(Εξ)Αφανίζεται το επάγγελμα του Μηχανικού

Από το capital
της Ρούλας Σαλούρου

Κραυγή αγωνίας από χιλιάδες μηχανικούς, ασφαλισμένους στο ΕΤΑΑ που βλέπουν την ανεργία στον κλάδο τους να γιγαντώνεται, την ίδια στιγμή που χιλιάδες συνάδελφοί τους κινδυνεύουν με κατασχέσεις.

Τι δουλειά είχε ο εκπρόσωπος στο παζάρι;

Το να ρωτάς και να ενημερώνεσαι για τα κοινά είναι, με βάση το άρθρο 10 του συντάγματος των Ελλήνων, δικαίωμά  σου. Και υποχρέωσή σου θα προσέθετα.

Φασαρία να γίνεται



Χθες βράδυ έγινε (ή ήταν να γίνει) συνάντηση στην Εληά με θέμα τις ανεμογεννήτριες. Δεν ξέρω αν έγινε. Αν έγινε δεν ξέρω τι ειπώθηκε. Έχει ενδιαφέρον να δούμε τους διοργανωτές.

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Παλαβές οικολογικές συνιστώσες (μηδενικής συνισταμένης) (ενημέρωση 05 03 14)



Διάβασα πριν λίγο δημοσίευμα στην εφημερίδα Βέροια στο οποίο ο συντάκτης του έβαλε τις φωνές γιατί υπάρχει λέει μια ανεμογεννήτρια στο ύψωμα πάνω από το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας. Το άρθρο δεν είχε σαφή στόχευση. Διατύπωση παραπόνου ήταν. Παραπόνων που τον τελευταίο καιρό παίρνουν μια μηδενιστική διάσταση. Υπάρχει δίκαιο σ’ αυτήν την τάση; Ας δούμε μερικές τρανταχτές περιπτώσεις.