Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Αστικές Αναπλάσεις: Νεύρα, κράσπεδα και αναπάντητες ερωτήσεις.



Θυμήθηκα ότι είχα κάνει τρεις αιτήσεις στον Δήμο Βεροίας για το θέμα του έργου των αστικών αναπλάσεων στην Βέροια. Με την πρώτη ζητούσα να μάθω αν διαχειρίζονταν με σύννομο τρόπο τα οικοδομικά απορρίμματα (μπάζα και προϊόντα εκσκαφών) και ποιος ήταν αυτός. Η δεύτερη αίτησή μου (που ήταν και καταγγελία ταυτόχρονα)  για το πλάτος των πεζοδρομίων , πού όφειλε μεν να είναι 150 cm, αλλά σε επτά,οκτώ περιπτώσεις ήταν πολύ λιγότερο και τέλος για το πού αποθηκεύονται τα μαρμάρινα κράσπεδα που αποξηλώνονται προσεκτικά (και πληρώνουν για την προσοχή αυτή) από τα πεζοδρόμια στην περιοχή των αναπλάσεων.

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Η ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ ...ΤΗΣ ΣΕΜΝΗΣ ΚΟΡΗΣ

Τι να πει κανείς για μια πολη που ονομάζει μια τακτική απόφαση Εθνικής άμυνας κηδεία και την τελετή τέλους λειτουργίας μιας ενός στρατιωτικού σχηματισμού εξόδιο ακολουθία;

Τι να πει; Στιχάκια να πει. Στιχάκια, για να μη του γυρίσει το μυαλό ανάποδα.

Είπε λοιπόν ο λαϊκός ποιητής:

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Για την τύχη του Μουσείου Εκπαίδευσης «Χρίστος Τσολάκης»

Εδώ είχα δώσει μερικές φωτογραφίες από την κατάντια στο μουσείο εκπαίδευσης. Σήμερα μου ήρθε κείμενο του Χρήστου Σκουμπόπουλου που κλείνει τον κύκλο της ενημέρωσης. Το δημοσιεύω.

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Η ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ ...ΤΟΥ ΣΥΣΤΡΙΓΚΛΟΥ

Άσχετο, αλλά τρωγώμουν να το βάλω και δεν εύρισκα αφορμή.
Απάνω που είχε αρχίσει να μου λείπει ξαναχτύπησε. Καλώς τον
 

Φαύλος κύκλος…(της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου)



Δεν ξέρω πόσο ακριβή είναι αυτά που έχει γράψει η δημοσιογράφος παρακάτω αλλά απ' ΄τι είδα η γυναίκα αυτή πατάει αρκετά σταθερά πάνω σε στοιχεία και πληροφορίες. Το κείμενο πρωτοδημοσιεύθηκε στην karfitsa. gr Η κυρία Μελίνα Καραπαναγιωτίδου είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΝΔ και απ' ότι φαίνεται δεν καταπίνει τίποτε αμάσητο. 
Ο blogger δεν έχει επαληθεύσει τις ειδικές πληροφορίες (ειδικά σε σχέση με τις διευθύνεις που δεν καταργήθηκαν). Σας ζητά να διαβάσεται τα όσα χρήσιμα γράφονται και να στείλετε τις δικές σας απόψεις.
Ελπίζοντας ότι δεν θα φάει καμιά μήνυση που ξεπατήκωσε ξένο κείμενο, θα συμπλήρωνα. Απλά κάποιες φορές υποκύπτεις στον πειρασμό να αντιγράψεις...

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Μικροπολιτική της κας Ουσουλτζόγλου και "φύγε κακό από τα μάτια μου"



Ο κύριος Χρήστος Σκουμπόπουλος ξέρει να διαβάζει προϋπολογισμούς. Ο πρόσφατα ψηφισμένος προυπολογισμός του Δήμου Βροίας όμως δεν χρειαζόταν   ανώτερα μαθηματικά γιά να δείξει τις μαύρες περιοχές του. Έφτανε λίγη επιμέλεια και χρόνος φυσικά. Κανείς δεν μπορεί να αδικήσει τον κ Χρήστο και να μην του αναγνωρίσει ότι νοιάζεται. Αυτό σ' αντιδιαστολή με φιλόδοξους νεόκοπους συμπολίτες αλλά και τους νυν δημοτικούς συμβούλους. 
Παιδιά, με αστειάκια και φτηνές εξυπνάδες στο δημοτικό συμβούλιο ή με αρθράκια όπου προβάλεται το αυταπόδεικτο δεν γίνεται προκοπή. Η κοινωνία είναι έτοιμη να σας "εξεμέσει" όπως λέει και ο συγραφέας της Αποκάλυψης.

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Δικαστικό Άσυλο Ανιάτων και Μάταιων Επιδόσεων



Η επιστολή του Γιάννη Αγγέλογλου. Εκπρόθεσμη αλλά καλή.
Σήμερα το απόγευμα γύρω στις τέσσερις (Τρίτη 19 Νοεμβρίου ) βγαίνοντας από το δικαστήριο, όπου ήμουν μάρτυρας κατηγορίας σε δίκη μαιευτήρων για χρηματισμό, -συγκεκριμένα, για παθητική, δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος-...

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Οι δυσκολίες στην πρόταση μεταφοράς των διοικητικών Υπηρεσιών της Βέροιας



Πριν κάμποσες μέρες εδώ έδωσα μια βελτιωτική άποψη πάνω στην πρόταση ομάδας πολιτών να μεταστεγαστούν όλες οι περιφερειακές υπηρεσίες αλλά και το κτηνιατρείο, το αστυνομικό τμήμα και την ΔΟΥ στο δεξιά καθώς ανεβαίνουμε για Σέλι στρατόπεδο (πρώην Διαβιβάσεων). Η πρόταση αναδημοσιεύθηκε και στην Βεριώτικη Εφημερίδα "ΒΕΡΟΙΑ". Με πήρε μάλιστα και ο πρωτοστατών για μου πει ότι θα την συμπεριλάβει στο φάκελο που «θα πάρει μαζί του στην Αθήνα».

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Υπόθεση νευριασμένου: Στο παγγαίο ήταν πολύ χειρότερα



Είναι αλήθεια ότι τσαμπουκάςτου εργοδηγού που δεν ήθελε να του πούνε να κάνει σωστά τι δουλειά του με πείραξε. Είχα αναρωτηθεί και απαντήσει τι είναι αυτό που τον καθιστά τόσο θρασύ και αυθάδη λέγοντας πως είναι η αίσθηση της ισχύος που του δίνει η μονιμότητα. Αν ισχυριζόμουν όμως ότι αυτή η αίσθηση ατρωσίας  έφερε δύο δημοτικούς υπαλλήλους του Δήμου Παγγαίου να σκοτώσουν τον Δήμαρχό τους θα ήμουν για ψυχιατρείο. Όταν όμως έμαθα διαβάζοντας δημοσίευμα στο site κουρδιστό Πορτοκάλι ότι το διεφθαρμένο Δημόσιο χρειάσθηκε 4 χρόνια για να απολύσει τους 2δολοφόνους υπαλλήλους του τότε θεώρησα πως υπάρχουν πράγματα που πρέπει να ψαχτούν βαθύτερα.

Όχι που δεν θα το δημοσίευα...



Το κείμενο παρακάτω υπάρχει στο site του Στέφανου Βαφείδη. Στην περίπτωσή του αυτός που τον έδιωξε δεν θα βγεί σε κάποιο webtv για να το διαψεύσει.



Δεν είναι δα και κάθε μέρα  πασχαλιά!

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου «για τα μάτια του κόσμου φυσικά»



Του συμπολίτη πρ. Δημάρχου Βεροίας Χρήστου Σκουμποόπουλου
Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τα προβλήματα που δημιουργούνται από το έργο των αστικών αναπλάσεων στο κέντρο της πόλης θα υποβάλει ο πρόεδρος των αστικών λεωφορείων Βέροιας και δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, κ. Παύλος Παυλίδης.

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Η ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ ...ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Απ' ότι μπόρεσα να καταλάβω η κ. Δήμαρχος μάλλον πρέπει να έβγαλε λόγο σε κάποια  "ψηλά σαλόνια" οπότε ο στιχοπλόκος δεν έχασε ευκαιρία.

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Ο νευριασμένος εργοδηγός και οι παράγωγες σκέψεις



Χθες (15 11 13) δέχθηκα μια σφοδρή λεκτική επίθεση από εργοδηγό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βεροίας. Το σκηνικό ήταν το γραφείο της εν λόγω Υπηρεσίας και παρόντες ήταν μόνον συνάδελφοί του. Στην αρχή αρνήθηκε έναν μου χαιρετισμό. Μετά μου είπε πως μου κρατά κακία που έγραψα πριν καιρό πως είναι το πρωτοπαλίκαρο της Δημάρχου ή κάτι τέτοιο. Όταν προσπάθησα να του θυμίσω πως αυτό έγινε πριν ένα χρόνο και πλέον και φυσικά ακολούθησε μια απρόκλητη δημόσια λοιδορία από μέρους του έκανε πως δεν θυμόταν. Συνέχισε  καταλογίζοντας σ’ εμένα έλλειψη μνήμης και τέλος στην αποχώρησή μου, εκεί καντά στην έξοδο και ενώ δεν τον άκουγε κανείς  απείλησε ότι θα με μηνύσει.

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Ακόμη μια δυσοίωνη πρόβλεψη




Από το site European Business Review αντέγραψα το παρακάτω άρθρο του Αθ. Παπανδρόπουλου. Είναι πράγματι κυνικό. Δυστυχώς όμως δεν μπορείς να του αρνηθείς το γεγονός ότι αποτυπώνει την πραγματικότητα και προβλέπει ένα κολασμένο μέλλον. Το μόνο που θα μπορούσα να κάνω σαν ένας επαρχιώτης μεσήλικας και οιονεί άνεργος μηχανικός θα ήταν να προσπαθήσω να βρω λύσεις σε τοπικό επίπεδο και να προσπαθήσω να τις συζητήσω με τους συμπολίτες μου. Όχι πως δεν έχω προσπαθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση. Απλά  σκοπεύω να συνεχίσω πιο αποτελεσματικά.

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Η γνώμη μας, το τελευταίο καταφύγιό μας.

Έστειλα πριν λίγο ένα κείμενο που εκφράζει κάτι μεταξύ ευχής και συμβουλής προς τον Πρόεδρο του ΤΕΕ/ Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας. Ακόμη δεν βρίσκω κάποιον λόγο να μην το είχα γράψει

Επιτροπή ποιότητας ζωής: Συνέχεια, όπως συνήθως

Πριν ένα μήνα ακριβώς 15 Οκτωβρίου δηλαδή το πρωτοδικείο αθώωσε 10 δημοτικούς συμβούλους του Δήμου της Βέροιας, που κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος. Λεπτομέρειες και πρώτες σκέψεις αμέσως μετά την δίκη εκφράστηκαν εδώ.
  
Η ώρα όμως της πράξης δεν αργεί, όπως πάντα. Και δεν αργεί γιατί όλη αυτή η φασαρία που περιγράφεται εδώ εδώ και εδώ δεν έγινε από μέρους μου για να δω κάποιους συμπολίτες μου που ανέλαβαν δημόσια καθήκοντα μέσω της ψήφου των πολιτών της Βέροιας να καταδικάζονται ή να αθωώνονται. Για την ακρίβεια ούτε καν να δικαστούν θα επιθυμούσα. 

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Πόσο πρέπει να μας το θυμίσουν;

Ακόμη μια φορά ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος με ενθουσίασε. Μεστός, πραγματιστής και γεμάτος πληροφορίες. Το άρθρο κάνει αναφορές στο Αζερμπαιτζάν και την ανάπτυξή του. Το δημοσιεύω μαζί με κάποιες εικόνες που ψάρεψα από το διαδίκτυο. Το μήνυμα σαφές και ευανάγνωστο.

Πως ένα ένα έργο για την πόλη γίνεται κάτεργο για τους πολίτες της (19)

Συνεχίζεται η δημοσίευση φωτογραφιών που τράβηξε ο συμπολίτης αρχιτέκτονας  Νίκος Κάλφογλου από λεπτομέρειες του έργου των αστικών αναπλάσεων.
Οι φωτογραφίες έχουν ενσωματωμένο σχόλιο. Δημοσιεύεται πρώτη αυτή με το ένθετο κείμενο και μετά οι υπόλοιπες από την ίδια ενότητα.
Σήμερα:Ασυμφωνίες μελέτης κατασκευής και ασυμφωνίες γενικώς

Η ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ ...ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦώΝ

Υπαινικτικά πορνογραφικός (το link) ο στιχουργός σήμερα.

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Μάθημα αυτοδιοικητικής δράσης (Ενημέρωση 10 11 13)



Λένε ότι το όραμα στην πολιτική είναι κάτι απλό και μετρήσιμο. Γνωρίζεις κατ’ αρχήν που βρίσκεσαι, ορίζεις που θέλεις να πας και βρίσκεις το σχέδιο τους πόρους και της συμμαχίες για να το πετύχεις.

Να μη ξεχνιόμαστε


Η φωτογραφία αφιερώνεται σ’ όλους τους ανόητους και κυρίως τις ανόητες, που κόπτονται για τα δικαιώματα των «προσφύγων» και των «μεταναστών».

Η ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ ...ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ


Όλα τα εγκαίνια εδώ πληρώνονται

Φιλέκδικος στιχουργική από ανώνυμο λαικό καλλιτέχνη


Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Αψιμαχίες στην αντιπολίτευση

Το blog αυτό αποφεύγει εκ συστήματος να ασχοληθεί με πράγματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Η επαρχία είναι απομακρυσμένη και οι πληροφορίες φθάνουν σ' αυτήν σαν κύμα που έχει ξεθυμάνει, οπότε θα είχε λίγη έως πολύ λίγη τύχη οποιοδήποτε κείμενο.
Σήμερα θα αρκεστώ σε ένα κείμενο για το οποίο υπέκυψα στον πειρασμό να αντιγράψω από το newsit
Απ' ότι γράφουν αν και το υπογράφει κάποιος Άκης Μπαδογιάννης απηχεί την άποψη του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο ΣΥΡΙΖΑ.  Αψιμαχίες πριν την σύρραξη; Ποιος άραγε να ξέρει

Πως ένα ένα έργο για την πόλη γίνεται κάτεργο για τους πολίτες της (18)

Συνεχίζεται η δημοσίευση φωτογραφιών που τράβηξε ο συμπολίτης αρχιτέκτονας  Νίκος Κάλφογλου από λεπτομέρειες του έργου των αστικών αναπλάσεων.
Οι φωτογραφίες έχουν ενσωματωμένο σχόλιο. Δημοσιεύεται πρώτη αυτή με το ένθετο κείμενο και μετά οι υπόλοιπες από την ίδια ενότητα.
Σήμερα:Κι άλλες λεπτομέρειες

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Καταδικάζουν την πολυφωνία …απ’ όπου κι αν προέρχεται.


Δεν πειράζει Τηλέμαχε...
Πριν μέρες έγινε στη Βέροια μια εκδήλωση  αντιφασιστική ή κάτι τέτοιο. Απ’ ότι είδα στο διαδίκτυο αυτό το μοτίβο επαναλήφθηκε και σ’ άλλες πόλεις της χώρας κάτι που καθιστά βέβαιο ότι δεν ήταν μια ωραία έμπνευση των τοπικών αρχόντων αλλά αποτέλεσμα  κάποιου σχεδιασμού σε εθνικό επίπεδο.

ΖΗΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

Το κείμενο είναι του Ανδρέα Ανδριανόπουλου και το ξεπατίκωσα από εδώ

Αστικές αναπλάσεις. Τα πεζοδρόμια

Α ναι. Σήμερα το πρωί κατήγγειλα εγγράφως, καθ΄οπως συνηθήζω, τα ελλειπή πλάτη των πεζοδρομίων στην Ανοίξεως και την Βενιζέλου μετά την ανάπλασή τους.

Πως ένα ένα έργο για την πόλη γίνεται κάτεργο για τους πολίτες της (17)

Συνεχίζεται η δημοσίευση φωτογραφιών που τράβηξε ο συμπολίτης αρχιτέκτονας  Νίκος Κάλφογλου από λεπτομέρειες του έργου των αστικών αναπλάσεων.
Οι φωτογραφίες έχουν ενσωματωμένο σχόλιο. Δημοσιεύεται πρώτη αυτή με το ένθετο κείμενο και μετά οι υπόλοιπες από την ίδια ενότητα.

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Απορία


Αυτές οι σακούλες σκουπιδιών είναι κάτω από την γέφυρα του δρόμου προς το Σέλι στο Βρωμοπήγαδο λίγο πριν την στροφή για Ξερολίβαδο. Στη μέση του πουθενά δηλαδή. Μετά απ’ αυτό αναδύεται η απορία: Ποιος σκατοκέφαλος χρειάστηκε να πάει ως εκεί για να πετάξει τις σακούλες των σκουπιδιών στην κοίτη; Γιατί δεν τα πέταξε στο χωριό του ή δεν πήγε πιο κάτω που έχει και κάδους;

Πως ένα ένα έργο για την πόλη γίνεται κάτεργο για τους πολίτες της (16) (ένημέρωση 8.24)

Συνεχίζεται η δημοσίευση φωτογραφιών που τράβηξε ο συμπολίτης αρχιτέκτονας  Νίκος Κάλφογλου από λεπτομέρειες του έργου των αστικών αναπλάσεων.
Οι φωτογραφίες έχουν ενσωματωμένο σχόλιο. Δημοσιεύεται πρώτη αυτή με το ένθετο κείμενο και μετά οι υπόλοιπες από την ίδια ενότητα.
Σήμερα:Σημεία που ο παρατηρητής θεώρησε κακοτεχνίες. Οι επιβλέποντες μηχανικοί του δήμου όμως οφείλουν να μην είναι παρατηρητές αλλά ελεγκτές. Οφείλουν να κάνουν ευσυνείδητα την δουλειά τους.

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Η ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ ...ΤΟΥ ΠΑΛΟΥΚΙΟΥ

Κήπος της Κουριτίμπα
Πήρα μαντινάδα. Έμαθα και για την Κουριτίμπα (διαβάζεται Κουριτσίμπα)

Πως ένα ένα έργο για την πόλη γίνεται κάτεργο για τους πολίτες της (15)

Συνεχίζεται η δημοσίευση φωτογραφιών που τράβηξε ο συμπολίτης αρχιτέκτονας  Νίκος Κάλφογλου από λεπτομέρειες του έργου των αστικών αναπλάσεων.
Οι φωτογραφίες έχουν ενσωματωμένο σχόλιο. Δημοσιεύεται πρώτη αυτή με το ένθετο κείμενο και μετά οι υπόλοιπες από την ίδια ενότητα.
Σήμερα: Λεπρομέρειες

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Αστικές αναπλάσεις. Η νέα χάραξη των πεζοδρομίων

Πιτσιρικάδες όταν θέλαμε να χαρακτηρίσουμε κάποιον τεμπέλη, κοπανατζή ή χαζοσουλασταδόρο λέγαμε «αυτός μετράει τα πεζοδρόμια» . Προχθές μέτρησα τα πεζοδρόμια. Κατά κυριολεξία. Ήταν απόγευμα, λυκόφως για την ακρίβεια, και η παρουσία ενός μεσήλικα να μετράει τα πεζοδρόμια και να τα φωτογραφίζει παρέπεμπε αλλού. Τέλος πάντων.

Πως ένα ένα έργο για την πόλη γίνεται κάτεργο για τους πολίτες της (14)

Συνεχίζεται η δημοσίευση φωτογραφιών που τράβηξε ο συμπολίτης αρχιτέκτονας  Νίκος Κάλφογλου από λεπτομέρειες του έργου των αστικών αναπλάσεων.
Οι φωτογραφίες έχουν ενσωματωμένο σχόλιο. Δημοσιεύεται πρώτη αυτή με το ένθετο κείμενο και μετά οι υπόλοιπες από την ίδια ενότητα.
Σήμερα: Το γκαζόν (...όχι που θα γλύτωνε!)