Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Να τελιώνουμε



Η υπόθεση του παλιού δικαστικού κτηρίου έχει εξαντληθεί. Έχουν ειπωθεί δηλαδή όλα όσα μπορούσαν να ειπωθούν. Την  Δευτέρα 01 07 13 συζητιέται στο δημοτικό συμβούλιο.

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Φοβάται η Δημοτική αρχή το αύριο;



Διαβάζει κανείς στο διαδίκτυο «Στο πλαίσιο της μείωσης των οργανικών μονάδων των ΟΤΑ αρχίζει τις επόμενες ημέρες η πιλοτική αξιολόγηση 10 δήμων και 2 περιφερειών, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη.

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Το παλιό δικαστικό κτίριο στο Δημ. Συμβούλιο.



Το δεύτερο θέμα του επόμενου δημοτικού συμβουλίου της Βέροιας (01 07 13) είναι η διεκδίκηση του παλιού κτηρίου των δικαστηρίων. Μεταφέρεται τμήμα του εισηγητικού που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για την παραχώρηση του Δημοτικού Σταδίου Βέροιας στην ΠΑΕ Βέροιας



Οι δημοτικές παρατάξεις άρχισαν μια μια να τοποθετούνται σε σχέση με την παραχώρηση του Εθνικού Σταδίου πρώτη η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΕΡΟΙΑΣ

Το Εθνικό Στάδιο της Βέροιας



Εδώ υπάρχει η απόφαση του Νομικού Προσώπου (ΚΕΠΑ Δήμου Βεροίας) να παραχωρήσει χωρίς ενοίκιο στην ΠΑΕ Βέροια το Στάδιο της πόλης.Η απόφαση θα επικυρωθεί από το ΔΣ της πόλης της Δευτέρα 01 07 13.

Η μοίρα του εγκαταλειμμένου Δημόσιου κτηρίου

Το παλιό δικαστήριο άρχισε σιγά και σταθερά να παίρνει τον δρόμο κάθε δημόσιου εγκαταλειμμένου κτηρίου. Ο δρόμος είναι γνωστός Πρώτα παραβιάζεται, μετά γίνεται χώρος που φιλοξενεί άνομες δραστηριότητες και τέλος καταστρέφεται.

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ο κανονισμός καθαριότητας του Δήμου Βεροίας

Σήμερα βρέθηκα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο ο οποίος μου ζήτησε να διαβάσω τον κανονισμό καθαριότητας που πρόκειται να ψηφισθεί και να κάνω κάποιες παρατηρήσεις.
Ο κανονισμός βρίσκεται εδώ  Πατάτε το κουμπί που λέει κανονισμός καθαριότητας και το κατεβάζετε σε pdf. 
Μετέτρεψα το κείμενο σε doc και αρχίζω σιγά σιγά τον σχολιασμό και την επεξεργασία. Θα δημοσιεύσω το κείμενο σε doc μορφή οσονούπω για να  ξεκινήσουμε, όσοι θέλετε, μιά ευρύτερη συζήτηση.

Σχόλια που έφεραν αιτήσεις.



Τις προηγούμενες δύο ημέρες έκανα δύο αιτήσεις στο Δήμο. Και οι δύο προήλθαν από σχόλια που δέχθηκαν  προηγούμενες αναρτήσεις στο Blog αυτό.
Η πρώτη αφορούσε στην αδειοδότηση των τριών καταστημάτων αυτής της ανάρτησης ..
Ζητήθηκε συγκεκριμένα.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Η φάρμα των ζώων


Η κυρία Έλια Ζερβού
Το κείμενο το αντέγραψα αναισχύντως από εδώ γιατί με άρεσε 
Είναι πόνημα της ταλαντούχου κυρίας Έλιας Ζερβού  Γράφτηκε την 13/06

Η φάρμα των ζώων
13/06/2013 - Έλια Ζερβού
Η φάρμα των ζώων
13/06/2013 - Έλια Ζερβού
Πάει και το ψωράλογο. Την ΕΡΤ εννοώ φυσικά.

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Τα τέλη που δεν πληρώθηκαν ποτέ

Πριν έναν περίπου χρόνο ο δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βεροίας εξήγγειλε την είσπραξη των χρωστούμενων από τους γύφτους του εντελώς παράνομου καταυλισμού της 25ης Μαρτίου. Επρόκειτο για τους λογαριασμούς ύδρευσης ενός, ίσως και παραπάνω κρουνών,  που δεν πληρώθηκαν ποτέ.Απ’ ότι είχα ακούσει ήταν γύρω στις 50.000€. Ο τρόπος που βρήκε να πιέσει τον εκεί πληθυσμό δεν ήταν άλλος από την διακοπή της σύνδεσης. 

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Τριπόταμος: Ανύπαρκτες Υδρογεωλογικές μετρήσεις



Φωτο από Γ. Ακριβόπουλο

Ο φίλος Γιάννης Ακριβόπουλος μου έστειλε ένα link που ένα site όπου η ΔΕΗ μάλλον δημοσιεύει δεδομένα από σταθμήμετρα αλλά και άλλε υδρομετρικές παρατηρήσεις ρεμάτων και ποταμών της επικράτειας. Ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ‘70 (ίσως και του ’80) όλα τα ρέματα της επικράτειας ήταν δεσμευμένα από την ΔΕΗ και κανείς (με δύο τρεις εξαιρέσεις στον Νομό Πέλλας) δεν είχε δικαίωμα να κατασκευάσει και να λειτουργήσει υδροηλεκτρικό.

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Δημόσιοι χώροι υπό κατάληψη



Εληάς

Η εικόνα της κατάληψης του δημόσιου χώρου είναι μετριασμένη το πρωί. Όλα είναι καθαρισμένα και πλυμένα. Παρ’ όλα αυτά η κατάληψη συνεχίζεται. Σήμερα προστέθηκε κι άλλος. Αυτός μάλιστα έβγαλε τραπεζοκαθίσματα και απέναντι από το μαγαζί του, στήνοντας κάτι σαν  διόδια.

Το "βαμμένο" δημαρχείο (Ένημέρωση)



Rage= οργή
Για το LA δεν ξέρω.

Ας διαλέξουμε

Τό κτήριο και η μπάντα

Περνώντας από την πλατεία ωρολογίου την 21/6 φωτογράφισα την φιλαρμονική (του Δήμου μας νομίζω).

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Τριπόταμος (Μορφολογία και ιστορία)

Αντιγραφή από εδώ
Το ποτάμι Τριπόταμος σχηματίζεται από τρία ρέματα, που ενώνονται σε ένα, περίπου 500 μέτρα έξω και ΒΑ του ομώνυμου χωριού, κοντά στα τελευταία σπίτια που υπάρχουν σήμερα στο ΝΔ άκρο της Βέροιας. Στο πραγματικό αυτό γεγονός οφείλει και την ονομασία της η περιοχή αυτή, που ‘βάφτισε’ με το όνομά της και το ποτάμι και το χωριό, που αναπτύχθηκε εκεί, μετά το 1922, γύρω και ανάμεσα από τα ρέματα του ποταμού. Τα ρέματα αυτά περιγράφονται με λεπτομέρειες και είναι εύκολο να τα παρατηρήσει και κάθε απλός περιηγητής που κατευθύνεται προς τα χωριά Σέλι, Ξηρολίβαδο και Καστανιά.

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Το Σύνταγμα του “λεφτά υπάρχουν”

Αρίστος Δοξιάδης
Σ' ένα από τα πρώτα κείμενα που ανάρτησα στο μπολγκ αυτό είχα ασχοληθεί με το σύνταγμα της χώρας. Είχα κάνει ως πολίτης μερικές παρατηρήσεις. Σήμερα είδα άλλο κείμενο εδώ. Ο συντάκτης του πάει πιο μπροστά. Περιγράφει και αναλύει  το πώς αντιμετωπίζει το σύνταγμα την εργασία και την επιχειρηματικότητα. Δεν μπορούσα καν να φαντασθώ ότι το σύνταγμα ήταν τόσο πρωτόγονο σε σχέση μ' αυτούς τους δύο τομείς της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής..
Τώρα τα πράγματα έχουν ξανα-απλωθεί και ξανα-συζητιούνται. Ας δούμε το θέμα ξανά. 
Κερδισμένοι θα βγούμε.
 Θα έβαζα πάντως άλλον τίτλο.

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

«Τσουνάμι» νέων παραγγελιών από τους Ελληνες εφοπλιστές


Ναι έχει και τέτοιους Έλληνες. Δεν επιδιώκουν ούτε την σταθερότητα του ΔΥ, ούτε επιδοτήσεις ούτε κρατικές προμήθειες. Βέβαια θα ήμασταν όλοι ενθουσιασμένοι αν τα καράβια τους τα κτίζαμε εδώ. Ή έστω αν τα διαλυτήριά των καραβιών τους ήταν εδώ.
Το κείμενο του ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ - lkar@naftemporiki.gr από την ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Άνω Κάτω Σέλι: Αναβολή της δίκης

Γιά την 21/01/14.
Μετά απ' αυτό μια ερώτηση μένει: Τι γίνεται με την παρουσία του Δ. Δάσκαλου στο Δημοτικό Συμβούλιο;
Η θέση μένει κενή μέχρι τότε;

Γέφυρα Κούσιου: Το ματς ξεκίνησε



Η πρώτη αψιμαχία ενός δικαστικού αγώνα μεταξύ Εργοληπτικής Αλιάκμων και Δήμου Βεροίας με αντικείμενο την γέφυρα Κούσιου τελείωσε. Πρώτο σκορ Δήμος- Εργολάβος 0-1. Η περιφέρεια με πράξη θεραπείας διατάσει:

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Το πρακτικό της φίμωσης

Εδώ είναι το πρακτικό της απόφασης με την οποία 50 πολίτες της πόλης απαγορεύθηκε να πάρουν τον λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο και να αναπτύξουν μια πρόταση ωφέλιμη για την πόλη τους.
Αν κάποιιος βγάλει άκρη από 6  πυκνογραφημένς σελίδες ας το κάνει και, τον παρακαλώ, ας στείλει μιά περίληψη. Εγώ ακόμη προσπαθώ
Νίκος Βασ. Χατζευστρατίου

Βενιζέλου

Χωρίς λόγια

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Προβλήματα μνήμης και ακοής...



Χθες ο Δημ. Σύμβουλος Απ. Νεστορόπουλος ρώτησε την Δήμαρχο τι προτίθεται να κάνει με το συντάκτη του παρακάτω κειμένου. Το κείμενο είναι δημοσιευμένο εδώ και τρεις μέρες στην τοπική εφημερίδα Άλλη Άποψη.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Σαββατιάτικη βόλτα



αποβάθρα στην τεχνιτή λίμνη
Το Σαββάτο που μας πέρασε πήγα στο Δάσκιο Ημαθίας. Στην επιστροφή ο οδηγός με πήγε σε μια περιοχή που είναι μέσα στα όρια του Δήμου Βεροίας. Όμορφη όσο και εγκαταλειμμένη.

Παιχνιδάκια αρχόντων (ενημέρωση)



Αν ανοίξετε σήμερα το site του Δήμου Βεροίας θα δείτε πρώτο πρώτο θέμα να φιγουράρει η ημερήσια διάταξη της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Βεροίας. Πηγαίνοντας στα περιεχόμενα θα βρείτε μια λίστα από θέματα που θα συζητηθούν την 18 06 13 στην συγκεκριμένη επιτροπή.

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Μήπως τελικά η χώρα πράγματι διοικείται;



Ο πρωθυπουργός της χώρας φέρεται ότι έδωσε το παρακάτω κείμενό του στην Καθημερινή.

Μπορείς να κάνεις μεταρρυθμίσεις, χωρίς να ξεβολευτούν οι βολεμένοι; Μπορούν να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις χωρίς να συγκρουστείς με όλους εκείνους που πασχίζουν να διασώσουν τα προνόμιά τους; Μπορεί να αλλάξει η χώρα χωρίς τολμηρές τομές; Μπορείς να ζητάς από τον κόσμο να υποστεί θυσίες, όταν βλέπει να μένουν άθικτα γύρω του ‘προπύργια’ και σύμβολα αδιαφάνειας και διαφθοράς;

Τα ερωτήματα είναι ρητορικά ασφαλώς. Όλοι ξέρουν την απάντηση…

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Γιατί η ΕΡΤ δεν πρέπει να ξανανοίξει ποτέ...



Μερικές φορές τσαντίζομαι αφάνταστα. Είναι όταν βλέπω γραμμένο και μάλιστα καλογραμμένο, αυτό που λογάριαζα να γράψω εγώ. Αυτό έπαθα και σήμερα όταν βρήκα στο Ηλεκτρονικό Capital κείμενο του δημοσιογράφου Κώστα Στούπα.  Παρηγορήθηκα  από το γεγονός ότι ο άνθρωπος και επαγγελματίας και ταλαντούχος είναι. Δεν άντεξα όμως να μη το αναδημοσιεύσω. Βέβαια υπάρχει και ένας αντίλογος που μεταμοσχεύει ουρές σαύρας σε τσαλαπετεινούς αλλά τι να κάνουμε οι κατηγορούμενοι μπορούν να πουν ότι τους κατέβει για να υπερασπίσουν το εαυτό τους. Και κατηγορούμενοι κατά κανένα τρόπο δεν είναι αυτοί που έκλεισαν το μαγαζί.  Είναι όλοι όσοι το είχαν κάνει παραμάγαζο. Από την κορυφή έως την βάση της πυραμίδας. 

Γέφυρα Κούσιου: Και τώρα;



Παραθέτω το άρθρο 61 του Νόμου για τα Δημόσια έργα με μερικές παρατηρήσεις μου. Ότι κατάλαβα δηλαδή. Όποιος ξέρει παραπάνω πράγματα ας στείλει τις δικές του παρατηρήσεις. Πιστεύω ότι αυτά που πρόκειται να συμβούν ενδιαφέρουν όλους τους Μηχανικούς της πόλης. Με bolt είναι τα στοιχεία που νομίζω ότι ενδιαφέρουν. Με πλάγια γραφή μερικές δικές μου σημειώσεις.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Και δεν του τόχαμε του Αντώνη...



Η ΕΡΤ αντιπροσωπεύει την πλέον ακραία εκδοχή των αξιών του πελατειακού κράτους που χρεοκόπησε. Δεν αναφέρομαι στο πρόγραμμα που ήταν παρασάγγας πιο αξιόλογο από αυτό των ιδιωτικών καναλιών, αλλά στον τρόπο διάρθρωσης και λειτουργίας της.

Γέφυρα Κούσιου: Η έκπτωση του εργολάβου



Προχθές κηρύχθηκε ο εργολάβος της Γέφυρας Κούσιου έκπτωτος.
Η απόφαση εδώ

Τα ζόμπι είναι σαρκοφάγα όχι πτωματοφάγα (και φυσικά όχι φυτοφάγα)



Δεν γνωρίζω από ποιο πραγματικό γεγονός ξεκίνησε το αρχέτυπο του ζόμπι. Κάποιοι λένε πως προέρχεται από κάποιο φάρμακο που προκαλούσε νεκροφάνεια ή κάτι τέτοιο. Δεν είναι αυτό το θέμα μας. Το θέμα μας αντίθετα είναι εκείνο το μυθικό ον που κάποτε ήταν ζωντανό, αλλά τώρα έχει στερηθεί από μεγάλο ποσοστό της ζωτικής του δύναμης και τώρα κινείται πλέον μηχανικά αλλά και επίβουλα. Τέτοιου είδους οντότητες βρίσκονται στην μυθολογία και την λογοτεχνία όλων των λαών. (ζόμπι στην κουλτούρα της κεντρικής Αμερικής, βρυκόλακες στην Ευρώπη και πεινασμένα φαντάσματα στην άπω ανατολή).

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ηθική αυτουργία;



Πριν μερικούς μήνες τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο συγκεκριμένα έγραψα μερικά κείμενα και αναδημοσίευσα μερικά άλλα για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Τότε είχα βρει, αφού βέβαια την πρόταση μου την είχε στείλει ο Γιάννης Ακριβόπουλος, στον νέο Νόμο πως υπάρχει υποχρέωση των δήμων να ιδρύουν μέσα στον αστικό ιστό σημεία τροφοδοσίας των αδεσπότων.

Μιά πρόταση: Συντήρηση δημόσιου και ιδιωτικού κτηριακού αποθέματος


Πριν ενάμιση μήνα έγινε μια ημερίδα στο ΤΕΕ/ΤΚΜ. Εκεί ακούστηκε μια σημαντική παρατήρηση. Τίποτε το ιδιαίτερο αν το δεις ψυχρά, αλλά σοβαρή για όσους ξεχνούν συχνά την πραγματικότητα: Ότι θα κάνουμε πολλά χρόνια να δούμε να κτίζεται δημόσιο κτήριο. Κάτω από αυτήν την λογική η συντήρηση του Δημόσιου Κτηριακού αποθέματος οφείλει να γίνει πρώτη προτεραιότητα για τις τοπικές κοινωνίες.

Η συνάντηση της τάξης του ’72 (6/13) (κι άλλες φωτογραφίες)



Ήμασταν αρκετοί.
 Καλογερασμένοι.
Η γενιά που πήρε περισσότερα απ’ όσα έδωσε. 

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΚozanimedGa: Παρουσίαση του βιοκλιματικού σχολείου στη Ζ.Ε.Π. έγινε στο Κοβεντάρειο – Σε «ένα παράδειγμα με πανελλήνια εμβέλεια» αναφέρθηκε ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ε. Λιβιεράτος (VIDEO)



Πολλοί, επειδή δεν έμαθαν καλλίτερα, εξακολουθούν να θεωρούν ότι ένας αρχιτεκτονικός διαγωνισμός είναι περιττή πολυτέλεια. Αν πέρασες όλη σου την ζωή στο βάλτο δεν μπορείς να ξέρεις πόσο ευνοϊκό και ωφέλιμο  είναι το κλίμα του Κουστοχωρίου. Το ίδιο συμβαίνει και με τους διαγωνισμούς ιδεών και τους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Όταν επί δεκαετίες οι δήμαρχοι αντιδήμαρχοι και λοιποί παρατρεχάμενοι σου λέγανε ότι οι μελέτες είναι στραγάλια που μπορείς να τα αγοράσεις απ’ οπουδήποτε, ακόμη και να τα καλλιεργήσεις και να τα καβουρντίσεις μόνος σου, τότε σίγουρα δεν μπορείς να καταλάβεις τον βούρκο στον οποίο έχεις πέσει.
Οι άλλοι όμως έρχονται να σου το πουν με χίλιους τρόπους. Πρώτα ήταν το Κίλκίς. Τώρα οι Σούρδοι, οι οποίοι αποδεδειγμένα έχουν παραπάνω μυαλό από εμάς, μας δείχνουν τον δρόμο για την μελέτη ενός σχολικού κτηρίου. Ας διαβάσουμε λοιπόν το κείμενο που βρέθηκε από τον φίλο Γιάννη Ακριβόπουλο εδώ

Τριπόταμος, ο "χαμένος θησαυρός".



του Γιάννη Ακριβόπουλου (Εμπόρου)
Συγκεκριμμένα το Ασπρονέρι.
Ο Άξος.
Μία απίστευτης ομορφιάς τοποθεσία ελάχιστα χλμ έξω από την πόλη.
Στον πιο τουριστικό οδκό άξονα της.
Αυτόν του ΧΚ Σελίου.
Οι προδιαγραφές του αποστομωτικές!
Ποτάμι, χώρος αναψυχής, θεατράκι, πάρκινγκ, σκιά, μυρωδιές της φύσης, εύκολη ασφάλτινη πρόσβαση, ανυπέρβλητη ομορφιά γεμάτη πλατάνια και ψηλότερα γεμάτη πεύκα.
Χώρος προφυλαγμένος από τον αέρα, δροσερός ενώ σε πολλά σημεία είναι εφικτό ακόμα και ένα υγειινό παγωμένο... μπανάκι!

Το ανυπόγραφο πρωινό κείμενο.



Το πρωί βρήκα το συνημμένο κείμενο στο e-mail μου ο αποστολέας είχε την διεύθυνση dimotikienimerosi@yahoo.gr και το κείμενο ήταν ανυπόγραφο. Κάθε άποψη αξίζει δημοσιότητας ακόμη και ανώνυμη.

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Ο θειο-Μιχάλης



O κυρ Μιχάλης Αδαμίδης, όπως έλεγε και η μάνα μου ήταν «πατρίδας παιδί». Στη γλώσσα των προσφύγων σήμαινε πως είχε γεννηθεί στην Μικρά Ασία. Οι δικοί μου γονείς αντίθετα είχαν γεννηθεί μερικά χρόνια μετά τον ξεριζωμό. Ήταν η δεύτερη γενιά προσφύγων.  

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ναι, στο Κιλκίς



Η διαστροφή μπορεί συχνά να παρουσιασθεί σαν φυσιολογικό και κανόνας. Μπορεί μάλιστα να πείσει γι αυτό πολλούς για λίγο ή λίγους για πάντα όπως έλεγε και ο Αβραάμ Λίνκολν .  Η ζωή όμως και κυρίως οι άλλοι έρχονται πανηγυρικά να δείξουν ότι η ανωμαλία είναι ανωμαλία και το κανονικό κανονικό .

Τα ξανακατάφεραν



 Ακόμη μια αρχιτεκτονική μελέτη χωρίς διαγωνισμό. Αυτήν την φορά θα την πληρώσει ο Τριπόταμος. Η πρώτη ήταν η πλατεία Ωρολογίου, η δεύτερη η  Αστική Ανάπλαση του κέντρου που ανατέθηκε σε Γεωπόνο (κατά βάση) γιατί έτσι αποφάσισε η Δήμαρχος, η τρίτη το εκπαιδευτηρίο στα Γιοντζαλίκια για το οποίο με ισχυρή δόση χιούμορ  μας είπαν ότι πήραν και συγχαρητήρια και τώρα η κοίτη του Τριποτάμου.

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Γέφυρα Κούσιου: Σήμερα θα τους «λουφάρω».




Η είσοδος του νέου Βερολινέζικου Διεθνούς Αεροδρομίου 
του Βραδεμβουργου φαίνεται στο σκοτάδι 
της 8 Ιαν 2013, στο Σόνενφελντ (Schoenefeld
 ) της Γερμανίας τα μέλη του συμβουλίου ανακοίνωσαν πρόσφατα 
ότι το άνοιγμα του αεροδρομίου αναβάλεται για Πέμπτη φορά. 
Αν και δεν δώθηκε καμιά ημερομηνία το αεροδρόμιο 
δεν θα ανοίξει πριν το 2014 (Carsten Koall, Getty Images)
Ανακάλυψα χειρότερα.
Αποφάσισα να δείξω επιείκεια στη Δημοτική αρχή όχι φυσικά γιατί βρήκα δικαιολογίες για τις θλιβερές τους επιδόσεις αλλά γιατί στην τρέχουσα επικαιρότητα υπάρχει κάτι πολύ χειρότερο και μάλιστα Γερμανικό: Το  Αεροδρόμιο «Βίλι Μπραντ»: 
Το λεγόμενο «γεφύρι του Βερολίνου»
Έτσι τιτλοφορείται το άρθρο του Νίκου Χειλά στο ΒΗΜΑ (04/06/2013 05:45). Από εκεί πήρα το κείμενο το οποίο συμπλήρωσα με φωτογραφίες από το διαδίκτυο και λεζάντες που μετάφρασα για μένα κατ’ αρχήν και όσους διαβάσουν το κείμενο στη συνέχεια.
Λανθασμένοι σχεδιασμοί, κακοτεχνίες και τσαπατσουλιές μετατοπίζουν συνεχώς τα εγκαίνια στο μέλλον

Στιγμές

Ο ακάλυπτος του γείτονα.
Δεν υπάρχουν Άγιοι Τόποι.
Ο Άνθρωπος αγιάζει τον τόπο.

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Ακραίες και δημαγωγικές συμπεριφορές



Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει μια λαϊκίστικη ρητορική, απόρροια, προφανώς, των πρόσφατων δημοσκοπικών ευρημάτων. Οι εξαγγελίες Τσίπρα για την καταπολέμηση της πτώχειας απέχουν ελάχιστα από εκείνες του Ανδρέα Παπανδρέου προς τον Τσοβόλα: "Τσοβόλα δώστα όλα"!

Καλό κατευόδιο, κυρία.

Δημοσίευμά μου στην τοπική εφημερίδα ΒΕΡΟΙΑ. (05 06 13)
Το κείμενο απποτελεί εξέλιξη και επεξεργασία αυτού και αυτού.
Ευχαριστώ τον Βίλλυ Γαλανομάτη, τον εκδότη της εφημερίδας..

Τζήμερος: Εχετε φάει φέσι κύριε Στουρνάρα;



Ένα σπαρταριστό άρθρο που απευθύνεται στον υπουργό Οικονομικών γράφει ο πρόεδρος της Δημιουργίας!Ξανά Θάνος Τζήμερος. Εξηγεί πώς το κράτος «ο μέγας απατεών, ο φεσαδόρος των 7,5 δις «το παίζει» εγγυητής της νομιμότητας και δίνει το ρυθμό στο χορό της παρανομίας παραβαίνοντας τους νόμους που θέσπισε». Και αναφέρει τα φέσια που «έφαγε» ο ίδιος.
Σημείωση του blogger: Δεν μου φάνηκε σπαρταριστό. Αν έχεις φάει φέσι στη ζωή σου σου ανεβάζει την πίεση στα χίλια. Θυμάσαι και τρελαίνεσαι. 

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Η ανακοίνωση του ΤΕΕ

Το κείμενο που ακολουθεί δεν αναρτάται σαν συντεχνιακή συμπαράσταση αλλά σαν περιγραφή ενός αδιεξόδου που υπάρχει γενικώς στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Ότι ισχύει δηλαδή για το παλιό ΤΣΜΕΔΕ (Μηχανικοί) ισχύει και για το παλιό ΤΕΒΕ (επαγγελματίες), το ΙΚΑ κλπ. Για τον κοινό νου που μπορεί να κάνει μερικές απλές αριμθιτικές πράξεις, οι λογαριασμοί απλά δεν βγαίνουν και τίποτε δεν μπορεί να είναι όπως πριν την κρίση και το κούρεμα. Η λύση απαιτεί θάρρος και ρεαλισμό, αλλά που μπορείς να τα βρεις στους χέστηδες που επέλεξες να σε διοικούν; Πάρε για παράδειγμα τους εκλεγμένους συνδικαλιστές του ΤΕΕ και δες τις "λύσεις" που προτείνουν.

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ "Αρβανιτίδης"



Aπό την αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ Αρβανιτίδης ανακοινώθηκαν τα εξής: "Η εταιρεία ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε. δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι όσα αναφέρθηκαν κατά κόρον τις προηγούμενες ημέρες σε διάφορα ΜΜΕ δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την αλήθεια. Αυτή κατατέθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές στις οποίες υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη.

Οι βασικές ρυθμίσεις για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα του Κτιρίου


Τι προβλέπει το ΠΔ που έθεσε σε διαβούλευση το ΥΠΕΚΑ
 Καταγραφή όλων των κτισμάτων της χώρας (ιδιωτικών και δημοσίων), εντός 10ετίας από την ημερομηνία έναρξης του ηλεκτρονικού συστήματος ταυτότητας κτιρίου προβλέπει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου, που έθεσε σε διαβούλευση από την Παρασκευή το ΥΠΕΚΑ.

Ηλεκτρονική Ταυτότητα του Κτιρίου