Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Τα ψηφίσματα της ΛΑΣ




Φτάσαμε να χαιρόμαστε όταν κάποιοι παράγουν όχι πολιτική, που να τι βρούμε πια, αλλά απλά κείμενα καθημερινής άσκησης  αυτού που λέγεται τέχνη του εφικτού. Χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο ήρθαν δύο κείμενα από την ΛΑΣ. Την παράταξη του ΚΚΕ. Ψηφίστηκαν και τα δύο. Δεν συμφωνώ  με κανένα από τα δύο. Τα δημοσιεύω.

Γέφυρα Κούσιου: Νέα παράνομη παράταση



Παράνομη ξεπαράνομη την δώσανε την παράταση. Κανείς δεν είχε αμφιβολία επ’ αυτού. Φυσικά η Δήμαρχος έφυγε από την συνεδρίαση και πήγε σε κάποιο διπλανό γραφείο. Όταν εγκαλείτο να μετάσχει στην διαδικασία φώναζε από το διπλανό γραφείο  «ακούω ακούω». Άκουγε αλλά δεν καταλάβαινε.

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Γέφυρα Κούσιου: Η παράσταση των παρατάσεων ξανά.



Εδώ είχε δοθεί πριν από ένα χρόνο περίπου ο ορισμός της οριακής και συνολικής προθεσμίας σε ένα δημόσιο έργο. Το να επαναληφθεί είναι κοινοτοπία. Απλά υπενθυμίζεται ότι η ορισκή προθεσμία είναι αυτή μετά την οποία ο εργολάβος μπορεί να αποχωρήσεις ανώδυνα από το έργο. Στην περίπτωση της Γέφυρας Κούσιου  η προθεσμία αυτή ήταν η 21/05/12!

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Περιμένοντας τους Βαρβάρους

-Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
-Γιατί μέσα στην Σύγκλητο μιά τέτοια απραξία;
Τι κάθοντ' οι Συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;

Eυκαιρία για νέο θρήνο.



Τους βαρέθηκα. Κλάμα κλάμα κλάμα. Φεύγει το πανεπιστήμιο κλάμα. Κλείνουν δημοτικά  κλάμα, κλείνουν κλινικές και πάλι κλάμα. Γίνεται προσπάθεια να πουληθούν δημόσια κτήρια  και πάλι κλάμα. Α ναι. Σήμερα το πρωί είχαμε και έναν πανηγυρισμό: Μένουν λέει το χημείο και το τελωνείο. 

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Με κάθε επιφύλαξη...



Το διαδίκτυο είναι ανεξέλεγκτο. Διαβάζεις πολλά (φυσικά όχι όλα, ένα μικρό κλάσμα είναι ακόμη και αυτά) έχεις την ευθύνη να κρίνεις εσύ περί τίνος πρόκειται, να ελέγξεις και να φιλτράρεις την πληροφορία. Συχνά  μένεις με την απορία. 

Πήρα λοιπόν ένα e-mail που με παρέπεμπε σε ένα blog που είχε μια καινοφανή άποψη για το ποιοι είναι οι επιστάτες της Νέας Μανωλάδας. Ακόμη το ψάχνω. Μην πάρετε τίποτα τοις μετρητοίς.  Ρίξτε μόνο μια ματιά.

Ακίνητα οράματα



Πριν δυο τρεις μέρες, όταν μάθαμε για την πρόθεση του ΤΑΙΠΕΔνα πουλήσει τα δύο κτήρια των δικαστηρίων (παλιού και νέου) δεν μπορούσα να φαντασθώ πως αυτή η ορθολογική σχεδόν προφανής επιλογή της κεντρικής διοίκησης θα γινόταν το θέμα τις ημέρας για μας τους Βεροιώτες. Όλοι απέκτησαν απότομα άποψη, δημοτικοί σύμβουλοι σημερινοί και επίδοξοι, πολιτευτές και βουλευτές, συνδικαλιστές, δημοσιογράφοι και ορισμένοι πολίτες ως επί το πλείστον μισθοδοτούμενοι από κάποιο δημόσιο ταμείο.Όλοι θέλανε το ακίνητο. 

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Οι βιαστές της φύσης συνεχίζουν ακάθεκτοι...


Εδώ και λίγο καιρό υπήρξε και υπάρχει μια άριστη και αποτελεσματική συνεργασία  με τον κ. Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Βασίλη Παπαδόπουλο.
Εντοπίστηκαν και υποδείχθηκαν πολλά σημεία που ουσιαστικά λειτουργούσαν σαν παράνομες χωματερές.
Καθαρίστηκαν άμμεσα χάρην των προσπαθειών του και των ανθρώπων της καθαριότητας του Δήμου φυσικά.

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Μα πόσο φοβούνται τελικά;



Έχω ξανααναφερθεί στην πρόταση που κάναμε 50 πολίτες της Βέροιας προς το Δημοτικό μας Συμβούλιο και μας πέταξαν έξω. Αναφέρθηκα και στην προσφυγή που έκανα και έγινε αποδεκτή.

Η απάντηση και ο σχολιασμός της συνέντευξης της Δημάρχου Βεροίας.

Υπήρξε ακόμη ένα κείμενο στο οποίο έδειξα αυτοσυγκράτηση και δεν δημοσίευσα μέσα στην προηγούμενη βδομάδα. Η απάντηση στη συνέντευξη της ΧΟΓ σην Μακεδονική. Σήμερα (22 04 13) η απάντηση δημοσιεύθηκε και εγώ με την σειρά μου ανεβάζω το κείμενο.

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Γέφυρα Κούσιου: Πίσω από τις λέξεις της Αρχόντισσας

Την προηγούμενη Δευτέρα δημοσιεύθηκε στην εβδομαδιαία πλέον ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ συνέντευξη της κ. Δημάρχου στον δημοσιογράφο Ζήση Πατσίκα. Γι’ αυτούς που μπορούν να καταλάβουν τα μηνύματα ήσαν σαφή. Για το μέλλον του έργου της Γέφυρας δεν ήσαν μόνον σαφή, ήσαν και εκκωφαντικά, Ας δούμε κι ας σχολιάσουμε το αντίστοιχο απόσπασμα.  

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ - ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ



 Παρέμβαση του Δημήτρη Μούρνου στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Τα δικαστικά κτήρια



Πριν από λίγο έμαθα ότι τα κτήρια του παλαιού και νέου δικαστηρίου είναι στην λίστα του ΤΑΙΠΕΔ. Είναι για πούλημα δηλαδή.

Η επιστολή μου προς το ΤΕΕ/ΤΚΜ

Αυτές τις μέρες δεν ανάρτησα τίποτε δικό μου. Δεν ήταν ραθυμία, ούτε και ανομβρία θεμάτων. Απλά τα κείμενα δεν έπρεπε να δουν πρόωρα το φως τις δημοσιότητας. Ας τα «απελευθερώσω» λοιπόν. Το πρώτο είχε να κάνει με επιστολή μου προς τον πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ και κοινοποίηση στα κεντρικά.  Δική σας.

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Το τέλειο έγκλημα

Τοποθέτηση του σύμβουλου Γιάννη Αγγέλογλου στο Δημοτικό Συμβούλιο

 
«Καμιά φορά, μαζεύεται κόσμος κάπου, όλοι κοιτάζουν στο ίδιο σημείο, αλλά δεν βλέπουν τίποτα. Γιατί πάντα γίνεται ένα έγκλημα εκεί που δε συμβαίνει τίποτα», γράφει ο ποιητής Λειβαδίτης.

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Μίτρα Σουγκάτα: Το πρώτο video

O Carl Gustav Young έγραψε πως ο άνδρας ανάλογα με την ηλικία του ταυτίζεται με διαφορετικά σχήματα του ασυνειδήτου του. Για την ακρίβεια του συλλογικού ασυνειδήτου.

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Μιτρα Σουγκάτα: Ιδέες από το διαδίκτυο.



Σ΄αυτό το link είναι η ομιλία του Μίτρα Σουγκάτα στο TED. Ποιο είναι το TED και ποιος ο Μίτρα (Μίθρας φαντάζομαι στα Ελληνικά) Σουγκάτα φαίνεται εδώ.

Η συγκλονιστική ιστορία της σφαγής ενός λαού για να μείνει αλώβητο το Δημόσιο!

Είναι παλιό. Το Σαββάτο έγιναν άλλα. Έχει όμως ιστορική αξία.

Από το Κουρδιστό Πορτοκάλι 

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Στις συμπληγάδες του κόσμου


Σήμερα έπεσα πάνω σε δύο διαφορετικά μηνύματα. Το πρώτο ήταν ένα κείμενο από το ενημερωτικό δελτίο του ΤΕΕ με τίτλο. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ, και το δεύτερο από το site  της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ με τίτλο Τρίωρη στάση εργασίας των δασκάλων

Η Ζωή και οι άλλοι



Δεν μπορώ να καταλάβω ούτε εγώ, ούτε η έμπειρη αρθρογράφος της οποίας το κείμενο ξεπατίκωσα από εδώ όλη την επιθετικότητα που βγάζουν εναντίον της κ. Κωνσταντοπούλου.  Δεν ξέρω αν η κ. Βαλλιάνου συμπαθεί τον ΣΥΡΙΖΑ, εγώ πάντως όχι.

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Πρωινές φαγούρες...



Δεν είναι ότι έχω κάτι με τον άνθρωπο. Μη πω ότι μου είναι και συμπαθής. Αλλά είναι αυτό το πρωινό με την κολλημένη τη γυναίκα μου με την οποία συστεγαζόμαστε στο ίδιο γραφείο (παλιά δουλεύαμε κιόλας) και κάθε πρωί μου τον βάζει στο διαπασών. Σήμερα δεν αντέχω άλλο. Θα βάλω το κείμενο που μου έστειλαν με e-mail. Δεν το πιστεύω αδιακρίτως αλλά ούτε και το απορρίπτω. Το καταθέτω για προβληματισμό και φυσικά για να βγάλω το γινάτι μου.  Α ρε Ελένη, τι με κάνεις ρε Ελένη.. (η γυναίκα μου)

Γέφυρα Κούσιου: Κενά που δεν καλύπτονται με μια παράσταση.



Χθες το βράδυ , βράδυ ήτανε γιατί άργησα να πάω στο Δημοτικό Συμβούλιο της Βέροιας, είδα μια Δήμαρχο σε κατάσταση απόλυτης αμηχανίας. Ήτανε βλέπετε που έπεσα πάνω στη συζήτηση για την γέφυρα Κούσιου. Ακριβολογώντας συζητιόταν η ένσταση του εργολάβου  πάνω στην εκτίμηση του κόστους των ικριωμάτων με την συμβατική και την επόμενη μέθοδο.

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Αστικές Αναπλάσεις: Η προσφυγή που κερδίθηκε.




Μας είχαν πετάξει έξω. Πενήντα ανθρώπους, πολίτες της Βέροιας που πήγαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας με μια πρόταση επεξεργασμένη σε σημείο που να μπορούσε να μπει από την επόμενη βδομάδα σε εφαρμογή.  Μια πρόταση που είχε να κάνει με την ζωή των κατοίκων του αναπλασσόμενου κέντρου και αλλά και την οικονομική ζωή του πυρήνα της πόλης.

Αστικές Αναπλάσεις: Τα σχέδια που θα τα ξαναλλάξουν



Κανείς δεν τα βάζει με τους κοινωνικούς θεσμούς. Οι εξωθεσμικοί ταγοί (ξέρετε εσείς) αποκτούν συχνά εξουσία δυσανάλογα μεγάλη σε σχέση με την ιστορία του θεσμού που εκπροσωπούν. Τώρα λοιπόν έχει σειρά άλλος ημιθεσμικός ταγός να κάνει τις παρεμβάσεις του στα σχέδια της επίσης  εξωθεσμικής μελετήτριας.

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Αστικές Αναπλάσεις: Τα σχέδια που δεν θα άλλαζαν.



Μας το είπαν τόσες φορές που κοντέψαμε να το πιστέψουμε.  Ο σχεδιασμός των Αστικών Αναπλάσεων της πόλης μας δεν αλλάζει με τίποτε. Είναι Νόμος. Είναι ΕΣΠΑ. Είναι Ευρωπαϊκά κονδύλια. Είναι κάτι σαν θεϊκή εντολή.

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 Το κείμενο είναι ξεπατίκωμα από το site του Ανδρέα Ανδριανόπουλου
Η Ευρωπαική Ενωση αποτελούσε και στη θεωρία αλλά, όπως οι περισσότεροι πίστευαν, και στην πράξη, μια ένωση φιλελεύθερων δημοκρατιών που επιδίωκε την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ευημερία των πολιτών τους. Με την πρώτη σοβαρή οικονομική κρίση που υποχρεώθηκε να αντιμετωπίσει γίνεται φανερό πως οι θεσμοί της παραπαίουν ενώ οι αρχές πάνω στις οποίες χτίσθηκε δύσκολα μπορούν να αντισταθούν στις πιέσεις. Η ηγεσία της ΕΕ έχει ήδη αποδείξει πως έχει την μοναδική ικανότητα να μετατρέπει τις δυσκολίες σε προβλήματα, τα προβλήματα σε κρίσεις, τις κρίσεις σε αδιέξοδα και τα αδιέξοδα σε καταστροφές.

Πρωινές εικόνες



Χθες γύρω στις 7 το πρωί χρειάστηκε να περιμένω το λεωφορείο στα ΚΤΕΛ. Αντί να καθίσω στην αναμονή προτίμησα να κάνω μια γύρα το τετράγωνο. Αυτά που είδα ήταν αξιοσημείωτα.

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ Ε.Δ.Σ.Ν.Α. ΚΑΙ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ-ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΚΑΤ΄ ΕΚΕΙΝΟΝ, ΣΤΗΝ ΦΥΛΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. SOS ...SOS...SOS

Πήρα το παρακάτω θηριώδες σε έκταση κείμενο του Σταύρου Αργυρόπουλου.Το συγκολλώ αυτούσιο.
Οι άνθρωποι αυτοί είναι τουλάχιστον για δέσιμο. Γιατί άσχετοι είναι σίγουρα αλλά άμα δεν ξέρεις γιατί δεν ρωτάς? Για όσους θέλουν να κάνουν ένα τεστ με τα νεύρα τους

Το παιχνίδι των σημειωμάτων



Χθες μου τηλεφώνησαν να πάρω την απόφαση με την οποία ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπέγραψε την ανάθεση της επιμετρητικής μελέτης σε τεχνικό γραφείο της Θεσσαλονίκης. Το ίδιο το έγγραφο, όπως φαίνεται και εδώ, δεν έχει τίποτε το ιδιαίτερο. Γράφει τα ελάχιστα που θα μπορούσε να γράψει. Το θέμα ήταν η διαδικασία.

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Καλή βδομάδα.

Μπορεί να μπήκε ήδη η βδομάδα αλλά είναι πρωταπριλιά. Η μέρα των τρελών όπως λένε και στην εσπερία. Δικαιολογήστε λοιπόν την παιγνιώδη διάθεση.
Δεν σκοτωθήκαμε και στην δουλειά άλλωστε...
Μήνυμα από τον γνωστό ύποπτο τύπο:

Μητροπόλεως και Θεμιστοκλέoυς




Έσκαψαν το πεζοδρόμιο το Σάββατο. Σχεδόν χάρηκα. Σκέφτηκα: Τι νοικοκυραίοι δεν θέλουν να ενοχλήσουν! Ξεκινάνε Σάββατο την Κυριακή θα έχουν τελειώσει.! Αρχίσαμε να λειτουργούμε σαν κανονική χώρα!
Α:μ δε. Δευτέρα και δεν ξεκίνησαν ακόμη. Τα παράτησαν έτσι και φύγανε. Χωρίς σεβασμό ούτε στους πεζούς ούτε φυσικά τον οπωροπώλη που τον διέλυσαν.

Οι Βοσκοί και ο Γιάπης



Δε βαριέσαι. Θα βάλω κι άλλο κείμενο. Εξ ίσου ελαφρύ με το προηγούμενο.