Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Οικοδομικά Απορρίμματα: Η διαδικασία της προσφυγής συνεχίζεται



Ζήτησα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση κ. Μακεδονίας –Θράκης να μου δώσει την απάντηση επί της προσφυγής μου στο θέμα της παραλαβής της Μελέτης χώρου κλπ (χωματερής μπαζών ουσιαστικά) στη θέση Λιμάκια της Σφηκιάς.  Υπάρχει, απ’ ότι κατάλαβα, διαδικασία με την οποία ο Δήμος (ή τέλος πάντων ο φορέας για του οποίου την απόφαση γίνεται προσφυγή) έχει το δικαίωμα να εκθέσει τις απόψεις του σε σχέση με όσα καταλογίζουν στην απόφασή του.

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Αστικές Αναπλάσεις: Τα δέντρα



Αν κοιτάξεις καλύτερα στις ένθετες φωτογραφίες θα δεις ότι λείπουν δύο δένδρα.  Αυτοί που τα έκοψαν ισχυρίσθηκαν ότι είχαν κάθε δικαίωμα να το πράξουν.

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Αστικές Αναπλάσεις: Εκεί είναι στα σίγουρα κορόιδα

Διαβάζοντας στην Ηλεκτρονικήή έκδοση ΤΕΧΝΟΓΡΑΦΗΜΑ του ΤΕΕ/ΤΚΜ, βρήκα την παρακάτω ανακοίνωση 

Γέφυρα Κούσιου: Πάλι τα ίδια;



Πριν μέρες  ο Δημοτικός σύμβουλος Δ. Δάσκαλος έστειλε μια επιστολή στη Δήμαρχο.  Ασχολήθηκα σε προηγούμενη ανάρτηση.  Για την ακρίβεια την 07 Σεπτεμβρίου 2012. Από τότε πάνε 21 μέρες. Στο ενδιάμεσο, μια βδομάδα πριν ξαναπήρα στο γραφείο της Δημάρχου απ’ όπου με πληροφόρησαν ότι το θέμα το χειρίζεται ο Διευθυντής του Δήμου.

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Αστικές Αναπλάσεις: Η παλιά αμαρτία.



Λίγο πριν αρχίσει η κουβέντα για τις αστικές αναπλάσεις, η Δημαρχία μετέτρεψε αυθαίρετα το πρώτο πλάτωμα κάτω από την αυλή της Εληάς σε parking. Τότε κάποιοι αντέδρασαν. Το έκαναν με λάθος τρόπο και η αυθαιρεσία έμεινε ατιμώρητη. Χθες όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Η ζωολογία ως απόδραση από την πραγματικότητα



Λένε ότι οι ιπποπόταμοι σ’ αντίθεση με το απατηλό τους σχήμα και το αδέξιο περπάτημα είναι ιδιαίτερα επιθετικά ζώα. Υπερασπίζονται τον χώρο τους με ιδιαίτερα φονικό τρόπο. Το ίδιο και στις μεταξύ τους διαμάχες. Προκειμένου λοιπόν να επιβιώσει το είδος βρήκαν κώδικες αναίμακτης αναμέτρησης. Ο βασικός είναι το ότι μετράνε τα στόματά τους.

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Αστικές αναπλάσεις: Τα ρήμαξαν



Προχθές έγιναν ένα σωρό γκρεμίσματα στο έργο των αστικών αναπλάσεων. Τα είχαν κατασκευάσει πριν ενάμιση μήνα.
Οι εργασίες κατεδάφισης έγιναν σε χώρο με απαγόρευση εργασιών.
 Τι να πει κανείς:

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Γέφυρα Κούσιου: Η παγίδα των 1.000.000 € (περίπου)(Ενημέρωση)



Σε προηγούμενη ανάρτηση  διετύπωσα την (σχεδόν) ευχαρίστησή μου για το πως πάει να εξελιχθεί το έργο. Ο εργολάβος θα έπαιρνε κάποια χρήματα, η γέφυρα θα τελείωνε και όλα θα πήγαιναν κατ’ ευχήν. 

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Αστικές Αναπλάσεις :Δηλαδή τι περίμεναν;



Τελικά απέδωσε με πρωτοβουλία άλλων

                      ΔΗΛΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ   ΠΟΛΙΤΩΝ

Εμείς που υπογράφουμε παρακάτω, νομοταγείς και φορολογούμενοι
πολίτες της ΒΕΡΟΙΑΣ :

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Πύρρειος νίκη;



Άρχισα να παίρνω πάλι κάτι περίεργα σχόλια από έναν σταθερό τυπάκο που θριαμβολογούσε για την νίκη του εργολάβου στην υπόθεση της πληρωμής των ικριωμάτων του έργου «κατασκευή Γέφυρας Κούσιου».

Αστικές Αναπλάσεις: Η έγκριση από το Δασαρχείο.



Πριν μερικές μέρες το Δασαρχείο σταμάτησε τις εργασίες των αστικών αναπλάσεων της Βέροιας σε χώρους πρασίνου . Δηλαδή κάτω από την Ανοίξεως.

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Άφωνη...

του Άγη Βερούτη

Προχτές το απόγευμα πήγα περπατώντας να πάρω τσιγάρα απ’ το περίπτερο. Εκεί που χάζευα τις κρεμασμένες εφημερίδες, με πλησίασε μια γυναίκα κοντά στα 60 και έκανε σαν να θέλει να μου μιλήσει, αλλά δίσταζε. Την κοίταξα στο πρόσωπο κι αμέσως κατέβασε το βλέμμα της. Ντρεπόταν. Λίγο πιο πίσω, με  σκυμμένο κεφάλι στεκόταν ένας άντρας με λεπτά χαρακτηριστικά λίγο μεγαλύτερος, με μακριά βρώμικη γενειάδα, εμφανώς καταπονημένος, που έσερνε ένα καρότσι λαϊκής γεμάτο πράγματα. Εκείνος ντρεπόταν περισσότερο.

«… η Ελλάδα θα τα καταφέρει»!


Συν-κυβερνητικό επιμύθιο

Του Δημήτρη Τσιμούρα

 
  Δεν νομίζω ότι υπήρξε ποτέ στο παρελθόν παρόμοια εκστρατεία παγίδευσης και εξόντωσης ενός λαού!

Οικοδομικά απορρίμματα: Ας κουβεντιάσουμε

Σήμερα το πρωί πήρα μιά κοινοποίηση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση που αφορούσε στην προσφυγή που έκανα για την ακύρωση της απόφασης που ουσιαστικά "ιδρύει" την χωματερη μπάζων στη θέση Λομάκια κοντά στη Σφηκιά. Την δημοσιεύω.

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Αστικές Αναπλάσεις: Ξεχάσαμε κάτι;

Μα ναι. Την απομάκρυνση ομβρίων.

Η ιδιωτικοποίηση των Δημoτικών Υπηρεσιών

Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφραση κειμένου που είναι δημοσιευμένο εδώ. Αποτελεί συνέχεια  κειμένων που αφορούσαν σε προτάσεις για την ιδιωτικοποίηση στους Δήμους. (εδώ, εδώ και εδώ). Ταυτόχρονα αποτελεί και αφετηρία για μια ευρύτερη συζήτηση που θα έχει σαν βασικό θέμα τους τρόπους ιδιωτικοποίησης επιμέρους δημοτικών δραστηριοτήτων και παρεχόμενων υπηρεσιών από τους Δήμους και τον Δήμο της Βέροιας συγκεκριμένα.

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Υπόθεση Βέροια: Εμπειρίες των πόλεων

Τα μηνύματα έρχονται από πανιού. Σε ένα υπέροχο άρθρο της Σώτης Τριανταφύλλου στο Athens Voice έρχεται μιά εμπειρία από το Σάο Πάολο. Το τίτλος

Υπόθεση Αθήνα: Εμπειρίες των πόλεων

Αξίζει τον κόπο

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Παρατηρώντας την: Ελιγμοί μεταξύ προσωπικού και πολιτικού



Συνεχίζοντας την ανθρωποπαρατήρηση (κατά το ορνιθοπαρατήρηση, το birdwatching) είδα κι άλλα ενδιαφέροντα στην πρόσφατη συνέντευξη της Δημάρχου.

Αστικές αναπλάσεις: Ο "εχθρός του λαού" ξαναχτύπησε


Οι "αστικές αναπλάσεις" σταμάτησαν με απόφαση του Δασαρχείου. Σε περιορισμένη έκταση (χώροι πράσινου), σε περιορισμένο χρόνο (μέχρι να εγκριθεί και αν εγκριθεί η μελέτη) και αρκετά καθυστερημένα.
Ας γίνει έστω και αυτό ευκαιρία να κάνουμε ότι δεν κάναμε πριν. Μια δημόσια συζήτηση και μια πραγματική μελέτη.

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ακούω ΑΝΑΠΛΑΣΗ:Βογγάει απανωτά και μπήγει κραυγές σπαραχτικές όλη η πλάση

Μου έστειλαν link με σχόλιο: Παντού τα ίδια.
Αξίζει τον κόπο. Το γράφει Εφέτης.
Και στο λινκ η ανάρτηση είναι αντιγραφή. Κράτησα το τίτλο του λινκ γιατί μου φάνηκε γραφικά σπαραξίκαρδος.

Παρατηρώντας την (1)

Από την Συνέντευξη της Δευτέρας : "Αναφορικά με το κόστος κατασκευής κατασκευής ικριωμάτων, ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε ότι ο εργολάβος διεκδικούσε 800.000 ευρώ, η εισήγηση του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν για 700.000 ευρώ αλλά με την επιχειρηματολογία του δήμου Βέροιας στην συνεδρίαση το κόστος θα πέσει περίπου στις 300.000 ευρώ.

Αναπλασογραφίες

Λίγο παλιές αλλά δεν πειράζει

Μ' άρεσε.

Από τον φίλο Γ. Παπαδόπουλο πήρα το παρακάτω.

Σκέψεις πάνω στην τήρηση της Νομιμότητας



Την επιστολή μου έστειλε ο Γίαννης Αγγέλογλου. Την διάβασα προσέθεσα τίτλους στις παραγράφους (ελπίζω να με συγχωρέσει γι' αυτό) και την δημοσιεύω. Ναι την δημοσιεύω με ενοχές γιατί δεν το πήρα χαμπάρι νωρίτερα. 
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 27.8.2012 και στο θέμα "καθορισμός και επιβολή ή όχι προστίμων στις παραβάσεις παράνομης διαφήμισης και αφισορρύπανσης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος", προσήλθε ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης, -ως απλός πολίτης, όπως δήλωσε- έλαβε το λόγο, ζήτησε την επιείκεια του συμβουλίου, εκθέτοντας ελαφρυντικά για τις παραβάσεις του, και στην ψηφοφορία που ακολούθησε ΑΠΑΛΛΆΧΘΗΚΕ (!) με πλειοψηφία.

Παρατηρώντας την



Η βασική αρχή κάθε επιχειρησιακής/επιχειρηματικής δράσης, αλλά και κάθε συγκρουσιακής κατάστασης είναι πρώτα βλέπεις και μετά εμπλέκεσαι. Έτσι προχθες δεν είπα τίποτε κι αποφάσισα να δω τι συνέβαινε σε σχέση με τους ισχυρισμούς της κ. Δημάρχου.

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Τώρα πιά οι εχθροί του λαού είναι γνωστοί...

Ξαναχτύπησαν (με χωματερή)



Τελικά δεν είναι ότι δεν ξέρουν ούτε ότι δεν έχουν κέφι να μάθουν. Είναι ότι θεωρούν πέρα για πέρα αντιδεοντολογικό να ανοίξουν ένα βιβλίο, να διαβάσουν έναν Νόμο ή να ξεροσταλιάσουν λίγο στο Internet ψάχνοντας καμιά ανάρτηση του αντικειμένου τους. Αναφέρομαι στους αιρετούς άρχοντες της πόλης μου.


Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Βδέλλες



Οι βδέλλες είναι πλατυέλμινθες. Δηλαδή όχι σκουλήκια (αννελίδες) αλλά πρωτόγονα αρπακτικά που όμως δεν παύουν να έχουν τα χαρακτηριστικά του άγριου θηρευτή.  Στήνουν ενέδρες, παραπλανούν το θύμα τους, τρώνε αχόρταγα αλλά και περνάνε μακρές περιόδους πείνας κλπ.

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ποιός λέει όχι σε μιά καλή πλάκα;

Προχθές έμαθα ότι ο Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Δάσκαλος έγραψε ένα γράμμα στην Δήμαρχο, στο οποίο της ανέλυε τα κακώς κείμενα και πραττόμενα στον Δήμο. Λέγεται ότι ο συγκεκριμένος προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από θα στραβά που γίνονται στα πλαίσια του Δήμου προκειμένου να καρπωθεί μόνον τα καλά στην προσπάθειά του να γίνει δήμαρχος.

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Κακοδιοίκηση: Ψάχνοντας για λύσεις.




Τίποτα καινούργιο. Είπα μόνο να ρωτήσω τη Δήμαρχο, προκειμένου να μάθω τι πιστεύει η ηγήτορ της πόλης για όλα αυτά που συμβαίνουν  στον οργανισμό που κουμαντάρει.  Έτσι έστειλα μια αίτηση γράφοντας πάνω κάτω τα εξής:

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Αστικές Αναπλάσεις: Άγιος Αντώνιος






Είπε κανείς ότι δεν θα τα βρίσκανε;

Ραγιάδες! Θέλουν να το γράφουμε και στην ούγια!



Του Δημήτρη Τσιμούρα

όποιος για το δίκιο δεν παλεύει
θα ζει και θα πεθαίνει σα ραγιάς.
Κώστας Βίρβος «Θεσσαλικός κύκλος»


Σε χτυπούν από παντού ανελέητα. Εκμεταλλεύονται τα πάντα, για να σε εξουθενώσουν. Πλουτίζουν,  ληστεύοντας στην κυριολεξία ό,τι ακόμα σου έχει απομείνει. Ρημάζουν το δημόσιο πλούτο σαν να είναι βιλαέτι τους. Το πολιτικό τους προσωπικό ανταποκρίνεται… άριστα!

Αστικές Αναπλάσεις Ένα λίγο άτυχο κείμενο

Το παρακάτω κείμενο στάλθηκε με παράκληση να δημοσιευθεί σε blogs και εφημερίδες της Βέροιας. Από τα blogs ανταποκρίθηκαν ο Αμμiιώτης, ο Πληροφοριοδότης και ο Βεριώτης. Από εφημερίδες η Βέροια και οι Άλλοι Καιροί. Τους ευχαριστώ. Για τους άλλους έχω ένα σχόλιο στο τέλος.

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Αστικές Αναπλάσεις Τελικά ήταν καθαρισμός



Πριν μέρες έγραψα εδώ ότι πήρα e-mail στο οποίο η Δημοτική Αρχή «εσεμνύνετο» (που το βρήκα τώρα, έχει κρυφή περηφάνια σημαίνει) ότι κατασκευάζει parking κάτω από την Εληά. Το κατήγγειλα σαν αυθαίρετο στην Πολεοδομία του Δήμου. (Τμήμα Δόμησης το λένε τώρα) Φυσικά τους ειδοποίησα  πως σε κάθε περίπτωση το έγγραφο της καταγγελίας θα γίνει στοιχείο σε επόμενη δίκη.  Σε επτά μέρες πήρα απάντηση η οποία μεταξύ των άλλων έλεγε και τα παρακάτω.

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012