Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

4ο από τέσσερα, δυστυχώς, επικαιροποιημένα παλιά κείμενα



Tην 27 08 12 ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Βέροιας επιτιθέμενος σφοδρά εναντίον Δημοτικού Συμβούλου που προσπάθησε να του εξηγήσει τις από τον κανονισμό απορρέουσες υποχρεώσεις του, μου ξύπνησε  μνήμες που αφορούσαν στον  προκάτοχό του.
Έναν προκάτοχο τον οποίον είχε εκείνην την στιγμή είχε αναλάβει το άχαρο καθήκον να υπερασπισθεί, όχι για την πολιτεία του στην Προεδρεία του Δημοτικού συμβουλίου αλλά για τα σημερινά του καμώματα.

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Επιστολή φίλου



Αυτοί οι καημένοι πόοοοοοτε θα αναπλαστούν?

Τα σκουπίδια της Βέροιας: ΟΔΟΣ ΙΕΡΑΡΧΩΝ & ΑΓΓΕΛΩΝ !!!!

Τα σκουπίδια της Βέροιας: ΟΔΟΣ ΙΕΡΑΡΧΩΝ & ΑΓΓΕΛΩΝ !!!!: Το μήνυμα ήταν λιγόλογο. Πέντε φωτογραφίες και: "ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ" ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ!!!!!!!   Σχόλιο του Blogger: Ντρέπ...

3ο από τέσσερα, δυστυχώς, επικαιροποιημένα παλιά κείμενα



Την 27 08 12 ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Βέροιας επιτιθέμενος σφοδρά εναντίον Δημοτικού Συμβούλου που προσπάθησε να του εξηγήσει τις από τον κανονισμό απορρέουσες υποχρεώσεις του, μου ξύπνησε  μνήμες που αφορούσαν στον  προκάτοχό του.

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

2ο από τέσσερα, δυστυχώς, επικαιροποιημένα παλιά κείμενα


Την 27 08 12 ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Βέροιας επιτιθέμενος σφοδρά εναντίον Δημοτικού Συμβούλου που προσπάθησε να του εξηγήσει τις από τον κανονισμό απορρέουσες υποχρεώσεις του, μου ξύπνησε  μνήμες που αφορούσαν στον  προκάτοχό του. Έναν προκάτοχο τον οποίον είχε εκείνην την στιγμή είχε αναλάβει το άχαρο καθήκον να υπερασπισθεί, όχι για την πολιτεία του στην Προεδρεία του Δημοτικού συμβουλίου αλλά για τα σημερινά του καμώματα.

Γέφυρα Κούσιου: Ρε καλώς τα παιδιά (Ενημέρωση)



Σήμερα το πρωί πέρασα και φωτογράφισα την εξέλιξη του έργου στο εργοτάξιο της Γέφυρας Κούσιου. (Πότε θα φάω κανένα χέρι ξύλο δεν ξέρω). Είχαν αρχίσει τα έργα ικριωμάτων. Στερεώθηκαν χαλύβδινοι πρόβολοι στις λεπίδες (απολήξεις των πυλώνων), ξεκίνησε η θεμελίωση του μεσαίου βάθρου και φυσικά έγινε εκτροπή της κοίτης.  Ως εδώ καλά και μπράβο τους.

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΚΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟΥ


Βέροια 28 Αυγούστου 2012
Χθες η Δήμαρχος κ. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου πίστωσε την κίνηση των πολιτών για τον ανασχεδιασμό των Αστικών Αναπλάσεων της πόλης σε μένα. Ανέφερε συγκεκριμένα : «Τα ασφαλιστικά που κατέθεσε ο Σκουμπόπουλος και μερικοί πολίτες.»

Κοζάνη:Στον Εισαγγελέα για την κακή λειτουργία της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ του Δήμου και τις καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων


Δημοτική Κίνηση
«Κοζάνη Τόπος να ζεις»

1ο από τέσσερα, δυστυχώς, επικαιροποιημένα παλιά κείμενα


Την 27 08 12 ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Βέροιας επιτιθέμενος σφοδρά εναντίον Δημοτικού Συμβούλου που προσπάθησε να του εξηγήσει τις από τον κανονισμό απορρέουσες υποχρεώσεις του, μου ξύπνησε  μνήμες που αφορούσαν στον  προκάτοχό του.

Αγόρευση προ ημεργσίας Διάταξης ΔΣ Βέροιας 27 08 12


Ο Γιάννης Αγγέλογλου είπε προ ημερίσιας διάταξης χθες στο Δημοτικό συμβούλιο της Βέροιας

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Αρχίσαν τιποτα γλέντια και δεν το ξέρουμε;


Μου ήρθε ένα περίεργο e-mail το οποίο είχε τίτλο "Κατασκευή πάρκινγκ κάτω από τον χώρο της Εληάς". Συνοδευόταν από κείμενο το οποίο μεταξύ των άλλων έγραφε και τα εξής:

FAQ (domestic edition)


Και απάνω που έχω είχα πέσει σε βαθύ οραματισμό με συνέφερε ο καλός μου φίλος. Ο « αγγελιοφόρος». Πρακτικός άνθρωπος καθώς είναι μου έδωσε μερικές πιο χρήσιμες συμβουλές που θα βελτίωναν άμεσα την ζωή Μηχανικών και πολιτών σε σχέση με τις υπηρεσίες που παρέχονται από το Γραφείο Δόμησης. (Πολεοδομικό). Μου έγραψε λοιπόν:

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

FAQ


Περίμενα κάποια απάντηση σε προηγούμενο προκλητικό (όχι πάντως προβοκατόρικο) κείμενο που δημοσίευσα τις προάλλες. Παρότι όμως δεν υπήρξε απάντηση υπήρξε προφορικό μήνυμα. Από μέρος που δεν έπρεπε. Από το γραφείο Δόμησης. Το Πολεοδομικό όπως τουλάχιστον το ήξερα μέχρι πριν μήνες.  

Τι έγινε με εκείνη την γέφυρα, ρε παιδιά;

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Τα σκουπίδια της Βέροιας: Ανοίξεως 25 08 12

Τα σκουπίδια της Βέροιας: Ανοίξεως 25 08 12: Μιας και μιλάμε για την συμμετοχή της Δημοτικής Αστυνομίας στα θέματα πειθαρχίας σε σχέση με τα σκουπίδια πάρτε και αυτήν την φωτογραφία. Οι πόρτες είναι εκεί τρεις μέρες.  Πριν βρίσετε την ώρα και την στιγμή, μάθετε τουλάχιστον που πρέπει να πάνε τα μπινελίκια. Εδώ λοιπόν και έναν χρόνο ανοίξανε ψιλοκουνεβτούλα για τον νέο κανονισμό καθαριότητας. Ακόμη τα λένε. Τώρα βρίστε.

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

"Παρελκυστικά"


Πάλι η μπάλα στην κερκίδα. Άντε να πάμε στις καθυστερήσεις. Ας γίνω σαφής. Μου απάντησαν πως για την αδειοδότηση του χώρου μεταφόρτωσης απορριμμάτων της Βέροιας υπεύθυνος είναι ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και πως διαβίβασαν το αίτημά μου να μάθω αν έχει ο άδεια ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων στον ΕΣΔΑ Ημαθίας.

Μια απλή επιστολή διαμαρτυρίας

http://www.laosver.gr/news/comments/42097.html

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Για να λέμε και του στραβού το δίκαιο…


Η αναπάντεχη μαρτυρία
Χθες έδωσα στη δημοσιότητα κάποιες εικασίες για τους λόγους που οδήγησαν τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο να μην εκδώσει άδεια λειτουργίας για τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Την ίδια μέρα συνάντησα και κάποιον βετεράνο της ΤΑ όπου του μετάφερα τις απόψεις που είχα για το θέμα.

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

O κυρ-Φώτης και οι ιερές αγελάδες του Δημοσίου - ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

O κυρ-Φώτης και οι ιερές αγελάδες του Δημοσίου - ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Εκεί ο δήμος διοικείται.


Χαλκός και αλουμίνιο εντοπίστηκαν στους καταυλισμούς επαιτών που εκενώθηκαν

Η περιπτωσιολογία μιας πιθανής αυθαιρεσίας


Σε προηγούμενη ανάρτηση έδωσα στην δημοσιότητα αίτηση με την οποία ζήτησα αντίγραφα των αδειών εγκαταστάσεως και λειτουργίας του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων της Βέροιας.
Το θέμα δεν είναι αν μου έστειλαν (και υποψιάζομαι ποιος) σχόλιο/μήνυμα ότι δεν υπάρχει άδεια. Το θέμα είναι γιατί δεν υπάρχει. Ας δούμε ένα ένα τα ενδεχόμενα.

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΣΜΑ


Με είπαν ότι ο ΣΜΑ της πόλης μου λειτουργεί χωρίς άδεια. Κατέθεσα αίτηση και ζήτησα αντίγραφό της.

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Η επερχόμενη καταστροφή των «αστικών αναπλάσεων» και η οδός της αποφυγής της


Οι Βεριώτες έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι κάτι πολύ κακό πρόκειται να μας συμβεί με τις «αστικές αναπλάσεις». Οι έμποροι κατάλαβαν ότι μειώνεται η προσπέλαση στα μαγαζιά τους, οι κάτοικοι των «αναπλάσιμων» δρόμων και κυρίως της οδού Ανοίξεως κατάλαβαν ότι μπαίνουν σε κίνδυνο τα αυτοκίνητά τους. Οι λεωφορειούχοι  ότι δεν μπορούν πλέον να κινηθούν στην πόλη. Οι ιδιοκτήτες μιας αλυσίδας Σουπερμάρκετ ότι μάλλον είναι λίγες οι ώρες τους στον αστικό ιστό γιατί σε λίγο δεν θα μπορούν να φορτοεκφορτώσουν, η εκκλησία γιατί η μελέτη προβλέπει μερική καθαίρεση της περίφραξης του περίβολου του Αγίου Αντωνίου. Κι αυτοί είναι μερικοί από τους θιγόμενους.

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Αστικές αναπλάσεις; Το χαμένο πεζοδρόμιο.


Πριν λίγες ώρες δέχθηκα ένα σχόλιο σε προηγούμενο κείμενο. Ο σχολιάσθηκε το ότι αν δεν φραχτούν τα πεζοδρόμια μετά τις αναπλάσεις τότε όλα τα αυτοκίνητα θα παρκάρουν πάνω τους ακυρώνοντας το έργο. Το όποιο έργο τέλος πάντων. Απάντησα με ένα πικρόχολο σχόλιο. Αμέσως μετά συνειδητοποίησα ότι ότι ο σχολιαστής μου δεν κατάλαβε ότι καταργούνται και πεζοδρόμια. Έτσι δείχνω μια τουλάχιστον περίπτωση «τοπικής καινοτομίας».

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Πόσο είναι το μπετόν τελικά;


Σ’ αντίθεση με όλα όσα κακώς λέγονται για τους δικηγόρους το επάγγελμα του Μηχανικού βγάζει ψεύταρους καραμπινάτους και θεσμοποιημένους. Το βασικό εργαλείο ψεύδους εκτός από τις στατιστικές είναι οι κατόψεις. Αν χαλαρώσεις σε στέλνουν αδιάβαστο.

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Αστικές Αναπλάσεις: Ενοχλητικά Σταγονίδια


Άρχισαν να έρχονται στ’ αυτιά μου μηνύματα που φέρουν τους γνωστούς από τριακονταετία χαφιέδες του συστήματος να ενοχλούν τους 37 συμπολίτες που υπέγραψαν μαζί μου την προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο.  Ασπόνδυλα εναγκαλισμένα που είδαν φως και άρχισαν να σκορπίζουν πανικόβλητα . Πρακτικές που δοκιμάστηκαν αλλά δεν απέδωσαν.  

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Σκαλίζοντας διαδικασίες


Σε προηγούμενη ανάρτηση αναφέρθηκε η επίσκεψη στο εργοτάξιο των Αστικών αναπλάσεων της Βέροιας μετά από πρόσκληση στελεχών του Δασαρχείου προκειμένου να νομιμοποιηθεί η απόφαση του δήμου για κοπή έξι δένδρων .

Κρίσιμες κατασκευαστικές λεπτομέριες


Η κάλυψη από μπετόν της περιοχής του πάρκου της Εληάς αναμφίβολα σοκάρει. Αναρωτήθηκα τι παραπάνω γίνεται α' όσα προτείνει η μελέτη . Όσοι έχετε τα σχέδια μη ψάξετε στο master plan. Εκεί θα δείτε γαρμπιλόστρωση πλάκες και άλλα ωραία πράγματα.  Δεν θα βγάλετε άκρη αν δεν δείτε τα σχέδια των λεπτομερών. Τις τομές δηλαδή.(Οι δίπλα φωτογραφίες)

Το πραγματικό αίτιο της ταραχής

Στην διπλανή εικόνα υπάρχουν αποσπάσματα του εγγράφου που έκανε αιρετούς αξιωματούχους του Δήμου της Βέροιας να φρυάξουν εκτοξεύοντας πότε απειλές και πότε χλεύη. Αν τους παρεξηγήσατε κάντε τους τη χάρη, μετά από αυτό, να τους αντιμετωπίσετε  με επιείκεια.

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Ιδιωτικοποίηση στους Δήμους του Ιλινόι. Κείμενο του 1996.


Δεδομένου ότι είμαστε πολύ πίσω σε μια σειρά τομέων της κοινωνικής και οικονομικής μας ζωής, μετέφρασα αυτό τα παμπάλαιο κείμενο (1996) που αφορούσε στην κατάσταση της Ιδιωτικοποίησης των Δήμων στο Ιλινόι.

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Για δες χαρούλες...

Οι τύποι δείχνουν να το διασκεδάζουν ή μου φαίνεται; 'Ετσι πάντως παρέπεμψαν τον Καρολίδη. Για την δική μου παραπομπή δεν υπάρχει μαγνητοσκοπημένο ντοκουμέντο. Ε, δεν πρέπει να ήταν και ....κοσμιότεροι..
ΝΒΧ


Καλημέρα



Φωτογραφίζοντας αυτό το χάλι μπροστά από το Δημαρχείο της Βέροιας όπου έχω την απέραντη ευτυχία να έχω γεννηθεί και να ζω, σταμάτησε με Δημοτικό αυτοκίνητο ένας παρατρεχάμενος της Δημάρχου ο οποίος με παρότρυνε να βγάλω φωτογραφίες αλλά να «τα γράψω σωστά».

Πόσο μπετόν θα ρίξουν ακόμη;


Η σκυροδέτηση της 03 08 12
Δεν έχουν σταματημό. Σήμερα το πρωί φωτογράφησα κι’ άλλα καμώματα.
 Βοηθήστε συμπολίτες, πέσαμε σε ατζαμίδες.

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Ανεκπλήρωτες υποσχέσεις


Υποσχέθηκαν πράσινο. Τώρα τσιμεντάρουν τον τόπο. Υποσχέθηκαν ότι δεν θα κόψουν δένδρα. Τώρα το παζαρεύουν με το Δασαρχείο. Υποσχέθηκαν μηνύσεις. Τώρα έβαλαν την ουρά στα σκέλια. Υποσχέθηκαν θέσεις εργασίας. Έκαναν ένα εργοτάξιο με τέσσερα άτομα. 

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Άρχοντες...


Επειδή ακούστηκαν χθες πολλά για κάποιες υποτιθέμενες μηνύσεις εναντίον Δημοτικών Συμβούλων μελών της επιτροπής Ποιότητας ζωής αλλά και καταστηματαρχών εκ μέρους μου παραθέτω μια σειρά από link τα οποία δείχνουν τις παρεμβάσεις μου προς την δικαιοσύνη από τις 4 Φεβρουαρίου 2011.

Μπετοναρισμένα...

Δεν είμαι ούτε γεωπόνος ούτε δασολόγος. Άκουσα όμως από άτομο που ασχολείται με Αρχιτεκτονική Τοπίου ότι τα να τσιμεντάρεις μικρά δένδρα είναι σα να τα ξεραίνεις. Και συμπτωματικά ο άνθρωπος αυτός αναφερόταν στα δένδρα της Ανοίξεως που ...αναπλάθονται.