Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Οι- ξεπερασμένης τεχνολογίας- υπερασπιστές του Κτήνους του Δημοσίου ετοιμάζουν την σφαγή των πολλών.


Από το 2009 ισχυρίζομαι ότι οι τύποι που μας διοικούν θα πουλήσουν εμάς τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας προκειμένου να υπερασπιστούν με νύχια και με δόντια ότι πιο σάπιο κομμάτι της Νεοελληνικής Κοινωνίας.  Το δημοσιοϋπαλληλικό κατεστημένο.

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Τι συμβαίνει με την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στη Βέροια;

Τα πράγματα άρχισαν να γίνονται όλο και πιό περίεργα με την επίδικο επιτροπή.
Την 27/07/12 εκδόθηκε πρόσκληση που έγραφε τα παρακάτω.

ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

Οι ιδιωτικοποιήσεις έχουν πάψει από πολλού να αποτελούν δυναμικό εργαλείο ανάπτυξης και κινητήριο δύναμη για την δυναμική πορεία μιάς χώρας. Οπως σε τόσα άλλα και στον τομέα αυτό έχουμε μείνει καμιά 15ριά χρόνια πίσω.

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Έλέχθη από τον Βοργιαζίδη...

(e-mail από φίλο)


... ελέχθη από τον Βοργιαζίδη.


Τότε αυτόν και το δημ. συμβ. τι τους θέλουμε?
Η αυτονόητη νομιμότητα και τήρηση κανόνων πρέπει να είναι προιόν καταγγελιών?
Και αν δεν υπάρχει καταγγελία ο καθείς κάνει ότι γουστάρει σ' αυτή την πόλη?
Γιατί καλέι την αστυνομία ενώ έχει την δημοτική αστυνομία?
Γιατί δεν την αφήνουν να λειτουργήσει?

Οι άνθρωποι είναι απίστευτοι.

28 Ιουλίου 2012 : Αναπλάσεις

Πάντα ήθελα να το κάνω αυτό

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Τα πασσάλια


Η ανακοίνωση που αναδημοσιεύεται παρακάτω αναρτήθηκε πρώτα στο site του Δήμου Βέροιας. Αναδημοσιεύτηκε και από αρκετά blog της περιοχής. Εδώ θα προστεθούν και κάποια σχόλια. Στο τέλος.

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Γέφυρα Κούσιου: Μιά περίεργη απόφαση και οι πιθανές της συνέπειες


Άργησα μια βδομάδα αλλά τελικά έμαθα το πιο βασικό συμβάν της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Ένα  συμβάν που θάφτηκε μέσα σε ξεφωνητά για αιολικά πάρκα και για κάτι φουρφούρια που βγάζουν ρεύμα σκοτώνοντας άγρια ζώα και ξεραίνοντας σπάνια φυτά. Ήταν η  απόφαση που αφορούσε στην Γέφυρα Κούσιου. Και ήταν και πολύ, μα πολύ, πονηρή. Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Εικονική και απτή πραγματικότητα (Ενημέρωση)


Προχθές δημοσιεύθηκε στη real news ένα φωτομοντάζ που αναδημοσίευσε και ο ΛΑΟΣ παρουσίαζε μεγάλα ανθισμένα δένδρα και πράσινο με φόντο τους Αγίους Αναργύρους. Μιας και η ιστορία άρχισε να γράφεται με εικόνες, ας μην αφήσουμε τους Δημοτικούς άρχοντες παραπονεμένους. Ας τους δείξουμε κάποιο άλλο πεδίο όπου δοξάζονται καθημερινά. Την Πλατεία Ωρολογίου. Όχι όλη. Δυό τρεις φωτογραφίες χωρίς φωτομονταζ. Έτσι για ποικιλία.

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Η Αγία Σολομονή (Ιστορία από το εγγύτερο μέλλον) (Ενημέρωση)


Η εκκλησία του Αγίου Αντωνίου ή αλλιώς της Αγίας Σολομονής και των Επτά Τέκνων (οι έξι Μακκαβαίοι ήταν στην πραγματικότητα) περιβάλλεται από του δρόμους Βενιζέλου, Μαλακούση, Αγίου Αντωνίου και Βερμίου  όπως φαίνεται και στο συνημμένο σχέδιο και το απόσπασμα του Google Earth.

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Αναπλάσεις: Απόσπασμα μελέτης. (Η μουριά)


Και για τους δύσπιστους παρατίθεται απόσπασμα του σχεδίου. Η μουριά στη μέση του πουθενά. Στην ηλεκτρονική σχεδίαση βρίσκεται απλά στο layer "existing mouria".  Ένα φυτό όπως όλα τα άλλα. Ούτε περίφραξη ούτε τίποτα.

Η Αστική Ανάπλαση της Βέροιας και το αγνοημένο Τοπόσημο



 Αυτή είναι η μουριά του περιβόλου του Αγίου Αντωνίου. Ιερός τόπος για τους Χριστιανούς της πόλης της Βέροιας και αδιάφορος για τους άθεους και λοιπούς αλλόθρησκους και ετερόδοξους. Ιερός τόπος για το 90% του πληθυσμού της πόλης.

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Αναπλάσεις από ψηλά.

Απ' ότι φαίνεται το σκέφτηκαν βαθιά και βρώμικα. Ξέρουν ότι κάποιος αργά ή γρήγορα θα την κάνει την προσφυγή οπότε τι καλύτερο από να τον εκθέσεις ότι σταματά ένα θεάρεστο έργο και ταλαιπωρεί καλοκαιριάτικα του συμπολίτες του;

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Κρυστάλλινη λίμνη αντί πεζοδρομίων

Το κείμενο αποτελεί αναδημοσίευση από τον πληροφοριοδότη. Αποτελεί  αυθόρμητο αντίλογο απέναντι στον παραλογισμό των "αναπλάσεων'. Συγκεκριμένα των αναπλάσεων του Δήμου της Αλεξάνδρειας.

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Γέφυρα Κούσιου: Ώρα να σοβαρευτούμε


Με την υπόθεση της γέφυρας έχουμε, ας μην το αρνηθούμε, διασκεδάσει μέχρι στιγμής όλοι μας. Πώς να μη διασκεδάσεις με την ανικανότητα μιας Δημάρχου, δύο αντιδημάρχων, μιας τεχνικής Υπηρεσίας και ενός υπερήλικα εργολάβου. Αναμφίβολα ήταν μια παράσταση που μέχρι στιγμής τουλάχιστον έβγαζε πολύ γέλιο

Στο Δρόμο για το Μαυροδένδρι

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Τι θα ‘πρεπε να ξέρουμε και τι να ρωτήσουμε για τα Αιολικά πάρκα του Βερμίου .


Μερικές πληροφορίες
Το αιολικό δυναμικό της χώρας (πάτα να μεγαλώσει)
Κατ΄ αρχήν το Βέρμιο δεν είναι αιολικό Eldorado. Το αιολικό δυναμικό της περιοχής είναι 5-8 m/s δηλαδή κάτω από το μέσο της κλίμακας. Η εγκατάσταση αιολικών στην περιοχή είναι ελκυστική μόνο και μόνο γιατί γειτνιάζουν με το μεγαλύτερο ενεργειακό πεδίο της χώρας δηλαδή τα θερμοηλεκτρικά του Νομού Κοζάνης και δεν απαιτείται εγκατάσταση buffer συναρμογής με το Εθνικό Δίκτυο. Η παραγόμενη ενέργεια σ’ αντίθεση με άλλες περιοχές  μεταφέρεται απ’ ευθείας και στο σύνολό της σ’ αυτό.

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Γέφυρα Κούσιου: Κι άλλες μεθοδεύσεις;


Την 27 Ιουνίου ήρθε σαν έκτακτο θέμα η έγκριση της μελέτης των ικριωμάτων που κατέθεσε ο εργολάβος της γέφυρας Κούσιου.  Το θέμα απορρίφθηκε διότι δεν είχε την απαραίτητη πλειοψηφία.

Γέφυρα Κούσιου: Το έννομο συμφέρον και πάλι...


Φυσικά η προσφυγή που περιγράφεται εδώ απορρίφθηκε. Οι λόγοι που επικαλείται η Υπηρεσία είναι οι εξής:

Γέφυρα Κούσιου: Το καλαμπούρι συνεχίζεται


Στην ανάρτηση αυτή παραθέτω αίτησή μου προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου όπου ζητώ να μάθω πως γίνεται η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να επικοινωνεί με τον εργολάβο με προφορικές εντολές για μπλεγμένα τεχνικά ζητήματα.
Πήρα την παρακάτω απάντηση.

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΡΝΑΣ: Ένας Δήμαρχος που τιμά την θέση του. Η αντιμετώπιση της επαιτείας στη Ρόδο.


Είναι μέρες που με απασχολεί το φαινόμενο της επαιτείας στο κέντρο της Βέροιας.  Με ενοχλεί όπως ενοχλεί όλους του συμπολίτες μου. Κάποιος καλός φίλος μου έστειλε στο blog αυτό ένα σχόλιο όπου μου εξηγούσε ότι οι Ρόδιοι βρήκαν κάποιους τρόπους να περιορίσουν την συμπεριφορά αυτή χρησιμοποιώντας την Δημοτική τους Αστυνομία. Έγραψα ένα γράμμα στον Δήμαρχο της Ρόδου ζητώντας του να μου πει τι έκανε . Ο άνθρωπος αυτός τιμώντας το αξίωμά του με απάντησε.  Δημοσιεύω την επιστολή του