Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Η Παιδεία σαν μοχλός ανάπτυξης

Daniel Cohen, Globalization and Its Enemies. Mass., MIT Press, 2007
Το κείμενο ξεπατηκώθηκε από το site του Ανδρεα Ανδριανόπουλου
Συζητάμε για διεξόδους από την κρίση. Κι’ αγνοούμε στην ουσία τον βασικότερο. Το περιεχόμενο και την ανασυγκρότηση της παιδείας της χώρας. Με βάση την διεθνή ιστορική εμπειρία ο εκσυγχρονισμός και οι στοχευμένες μεταρρυθμίσεις στυην παιδεία οδηγούν σε ταχύτατες εξελίξεις και στην κατάκτηση μεγαλύτερων ρυθμών ευημερίας. Ιδιαίτερα η έμφαση σε τομείς τεχνολογικής καινοτομίας (techno-innovation) οδηγεί σε θεαματικές συνήθως εξελίξεις και επιτεύγματα. Η μελέτη του Daniel Cohen, Globalization and Its Enemies (Η Παγκοσμιοποίηση και οι Εχθροί της) παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για τις εντυπωσιακές αναφορές που κάνει για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Με αφορμή έναν τυχαίο διάλογο (ενημέρωση)


Η πεζογέφυρα λίγο μετά την παράδοσή της
Με σταμάτησε ένας συνάδελφος με το γνωστό πονηρό χαμόγελο του ανθρώπου που έχει δει το προφανές πρώτος και μόνος. Η ερώτηση ήταν τι ξέρω για τον Προϋπολογισμό της πεζογέφυρας της οδού Θερμοπυλών. Μια χαλύβδινή πεζογέφυρα που κατασκευάστηκε μόλις πρόπερσι.

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Δημόσιες απορίες (ενημέρωση)


Μερικές φορές η δημόσια ζωή σου δημιουργεί απορίες. Τις λύνεις ρωτώντας. Έτσι έγινε και χθες. Παρακολουθώντας μια συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της πόλης μου συνειδητοποίησα ότι μετά από έκτακτη σύγκλιση που κράτησε καμμιά εικοσαριά λεπτά, πάρθηκε απόφαση με οικονομικό αντικείμενο της τάξης των 5.000 €.

Έκτακτα (Η συνέχεια της δυσλειτουργικής εργολαβίας)



Η απόπειρα του ...ρεσάλτου
Τελικά οι τύποι είναι αδιόρθωτοι. Είναι που είναι παρατημένοι δύο στύλοι την μέση της κοίτης του Τριποτάμου, κι αν έχουν μπει στα στόματα των κατοίκων της πόλης με τον πιο χλευαστικό τρόπο, κοντεύουν να μείνουν χωρίς την δωρεά αλλά αυτοί το βιολί τους. Την Μεγάλη Δευτέρα  09 04 12 ο αντιδήμαρχος Τεχνικών αποπειράθηκε να θέσει έκτακτο  θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με το οποίο ανέθετε ένα ανεξάρτητο και άχρηστο έργο (την προστασία των πρανών στην περιοχή της Γέφυρας Κούσιου) προϋπολογισμένου 141,000 χωρίς το ΦΠΑ άνευ διαγωνισμού.

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Μια φορά και έναν καιρό, οι μέτριοι των μετρίων ….


Μια φορά και ένα καιρό, οι μέτριοι των μετρίων αποπειράθηκαν να κυβερνήσουν τη χώρα  στην οποία ο σύγχρονος κόσμος οφείλει τις απαρχές του… ο σύγχρονος κόσμος που σήμερα την εγκαλεί και αμείλικτα τη χλευάζει …