Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΕΤΕΡΟΔΟΣΟΛΗΨΙΑ

Θεοδόσης Τάσιος
Ετεροδοσοληψία Κείμενο που έστειλα στους Δημοτικούς Συμβούλους της πόλης μου. Θα μπορούσε να σταλεί σ' όλους όσους διαχειρίζονται Δημόσιο χρήμα και υποθέσεις.

Η «μυστική» διοικητική εξέταση για τον «δρόμο ανω-κάτω Σέλι»




Πριν από δυόμιση μήνες (για την ακρίβεια στις 10/11/11) ο συμπολίτης Γιάννης Αγγέλογλου κατάθεσε αίτηση στον Δήμο Βεροίας. Ζήτησε αντίγραφο των πρακτικών της ΕΔΕ που διεξάχθηκε από τον Δήμο με το ερώτημα την ενδεχόμενη  κακοδιαχείριση στο έργο οδικής σύνδεσης οικισμών Άνω και Κάτω Σελίου.

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Μικρή πραγματεία γαι την επαιτεία στην Βέροια



Χθες στο Δημοτικό συμβούλιο της Βέροιας η κυρία Δήμαρχος ξερνοβολώντας για άλλη μια φορά έναν ποταμό ασυναρτησίας αναφέρθηκε και στο θέμα της επαιτείας στην πόλη. Είπε πως πρόκειται για ένα ακόμη σημείο των καιρών και πως δεν είναι στα καθήκοντά της να πράξει οτιδήποτε. Δεν είναι έτσι. Και να πράξει πολλά μπορεί και υποχρεούται συμμετέχει στη λύση του προβλήματος.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Αστικές αναπλάσεις #2. (Οι απαντήσεις)


Χρειάστηκαν μόλις και μετά βίας 48 ώρες για να μου λυθούν όλα τα ερωτηματικά.
Πρώτα απ’ όλα εργολάβος υπάρχει είναι η εταιρεία ΚΑΣΤΩΡ, που αποτελεί προσωπείο της ΑΚΤΩΡ της λόγχης του Συγκροτήματος Μπόμπολα. Αυτουνού με το ΕΘΝΟΣ και το MEGA.

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Έξω από τα κοιμητήρια

Η εικόνα

Μιας και μιλήσαμε για τον κανονισμό των κοιμητηρίων της Βέροιας, μήπως κάποιος θα έπρεπε να νοιαστεί και για τα ίδια τα σκουπίδια των κοιμητηρίων; Κανένας Αντιδήμαρχος για παράδειγμα ή ίσως και κάποιος ιερωμένος ή κάποιο συνεργείο αποκομιδής ακόμη ακόμη;

« Έργο Αστικών Αναπλάσεων» του κέντρου της Βέροιας. Ένα επικείμενο φιάσκο.


Ο δρόμος που θα στενέψει


Στην Βέροια εν μέσω μιας κρίσης χωρίς προηγούμενο, σ’ αυτήν την γενιά τουλάχιστον, η Δημοτική αρχή αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα άχρηστο έργο. Το ονόμασε «Αστικές Αναπλάσεις του Ιστορικού κέντρου» και δεν είναι τίποτε άλλο πάρα στένεμα των δρόμων και ανακατασκευή των πεζοδρομίων.

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Πρωινό Βεροιώτικο γαιδούρι.

Το γαιδούρι των 8.15 (16/01/12)
Σε οποιοδήποτε κράτος που σέβεται τον εαυτό του και προστατεύει το μέλλον του αυτός δεν θα είχε πινακίδες. Στην πόλη που ζω, αν ρωτήσεις πως θα διορθωθεί το θέμα θα σου απαντήσουν με τις Αστικές Αναπλάσεις. Τι είναι αυτές; Ένα έργο που θα κοστίσει 8,5 εκατομμύρια και θα στενέψει τους κύριους δρόμους του κέντρου του οικισμού.
Βοήθειά μας.