Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Η δημαγωγία των ανήθικων μετριοτήτων

Του Νίκου Βασ. Χατζηευστρατίου(1)
Αυτή η χώρα έχει 750,000 δημόσιους υπαλλήλους. Για να επιβιώσει πρέπει να γίνουν 500.000. Μας τόπαν τα δισέγγονα αυτών που προειδοποιούσαν ότι η Μικρά Ασία δεν καταλαμβάνεται με 150.000 στρατιώτες. Τότε οι προπάπποι μας δεν τους άκουσαν και ήλθε η Μικρασιατική Καταστροφή

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Το Pet

Ο άνθρωπος από την Νεολιθική εποχή ήδη είχε εξημερώσει μερικές δεκάδες ζώα. Το έκανε για σκοπούς επιβίωσης. Όταν ο πολιτισμός έγινε πολυπλοκότερος άρχισε να αναπτύσσει μέσω γενετικών μίξεων και επιλογών κατοικίδια συντροφιάς. Αυτά που σήμερα λέγονται Pets.

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Αντί γιαουρτώματος…

Του Νίκου Βασ. Χατζηευστρατίου[i]
Σ’ αυτήν την περίοδο των ιπτάμενων γαλακτοκομικών το να βλέπεις άρθρο  βουλευτή σε τοπική εφημερίδα είναι ευχάριστη έκπληξη.  Γιατί, αν μη τι άλλο, χρειάζεται τόλμη να βγεις και να πεις τη γνώμη σου, όταν το μόνο που βλέπεις στα μάτια των πολιτών είναι απαξίωση και καχυποψία.  Ειδικά όταν αναφέρεσαι στον Νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Requiem σε μια πρόταση

Του Νίκου Βασ. Χατζηευστρατίου[i]
Την προηγούμενη βδομάδα συνεδρίασε για δεύτερη φορά η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Βεροίας. Πρόκειται για μια επιτροπή στην οποία γίνονται συζητήσεις πάνω στα προβλήματα του Δήμου, χωρίς όμως να  λαμβάνονται αποφάσεις .